U Prijedoru je danas otvorena etno izložba “Zlatne ruke Potkozarja” koja se održava po 16. put i dio je Prijedorskog ljeta 2023.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić ocijenio je da je ovo veoma važna tradicionalna manifestacija koja ima za cilj njegovanje tradicije i starih zanata.

“Ono s čim smo ranije imali priliku da živimo sada prenosimo na nove generacije. Gradska uprava podržavala je oduvijek `Zlatne ruke Potkozarja` i nastaviće i u narednim godinama”, rekao je Milješić novinarima u Prijedoru.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Dijana Aramanda rekla je da se ove godine okupilo tridesetak izlagača rukotvorina i suvenira s ciljem očuvanja tradicije, kulture i kulturnog nasljeđa naroda Potkozarja.

“U dva dana, koliko će trajati ova manifestacija, sve sugrađane i posjetioce grada očekuje bogat kulturno-zabavni program. Manifestacija nije samo izložbenog nego i takmičarskog karaktera, pa ćemo po odluci publike nagraditi najbolji štand”, dodala je Aramanda.

Izvor: prijedorgrad