Na etno-izložbi “Zlatne ruke Potkozarja 2017” stručna komisija za izbor najoriginalnijeg eksponata odlučila je da zbog ujednačenog kvaliteta ponuđenih eksponata umjesto tri predviđene nagrade ravnopravno nagradi pet eksponata i dva umjesto jednog štanda.

Priznanjem i nagradom od 100 KM nagrađeni su goblen Bogorodica Trojeručica, rad Vesne Došen, članice Kola srpskih sestara, heklana haljina Rajke Kremić, ručno izrađen nakit sa epoksi smolom, rad Dejane Vujinović, muška i ženska košulja iz Ukrajinskog udruženje “Kozak” i rad u drvetu Mladena Stakića -kraljevska stolica.

Za najljepše uređenog štand komisija u sastavu Milenko Radivojac, Mesud Hodžić i Stana Marinović ravnopravno su nagrađeni Udruženje “Neven” i Zaštitna radionica Prijedor.

Manifestacija “Zlatne ruke Potkozarja”, čiji je cilj očuvanje, njegovanje, podsticanje i promovisanje narodnih običaja i tradicionalnih vrijednosti naroda Potkozarja, kao i podsticaj udruženjima i pojedincima za dalji rad i stvaralaštvo, otvorena je juče i na malom gradskom trgu okupila je 40 izlagača iz Prijedora i okoline.

Organizator “Zlatnih ruku Potkozarja” je Turistička organizacija grada Prijedora, a pokrovitelj grad Prijedor.

Izvor: SRNA/RTRS