Na četvrtom druženju penzionera koje je večeras upriličeno u Donjoj Dragotinji bilo je prisutno oko 570 penzionera., a druženje je organizovalo Mjesno udruženje penzionera Donje Dragotinje i Brezičana.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar je  istakao da je situacija u ovom udruženju stabilna i da će se penzije povećati čim se ukaže prva prilika.

„U poslednje tri godine otkako je ova mlada garnitura došla na vlast imamo fantastičnu saradnju. Svima sam zahvalan, a posebno gradonačelniku Slobodan Javoru, sredstvima informisanja, jer nas stalno pratite, sve naše aktivnosti su zahvaljujući vama zabilježene“, rekao je Brdar.

Ratko Trifunović, predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske je istakao da je Slobodan Javor najbolji gradonačelnik u Republici Srpskoj, prije svega zbog činjenice da obraća veliku pažnju na potrebe penzionerske populacije.

„Gradsko udruženje penzionera iz Prijedora je šampion po organizaciji ovakvih druženja.Ovo je zaista divna prilika da se penzioneri okupe, druže i vesele. Slobodan Brdar sjajno radi svoj posao, ali ima i izuzetnu podršku od najboljeg gradonačelnika u Republici Srpskoj Slobodana Javora. Stanje je stabilno kad je isplata penzija u pitanju, jer imamo zaista privilegovan položaj kad je u pitanju Vlada Republike Srpske, a posebno premijer Radovan Višković.Imamo dogovor i obećanje da ukoliko se steknu uslovi u budžetu da će doći do jednog vanrednog povećanja penzija“, naglasio je Trifunović.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je istakao zadovoljstvo i sreću što ima priliku da uživa u druženju s penzionerima, te istakao da su sve dosadašnje zajedničke aktivnosti realizovali na najvišem mogućem nivou.

„Ponosan sam na naše lokalno Udruženje penzionera, na našeg predsjednika Slobodana Brdara, ali isto tako sam ponosan na republički nivo, na našeg Ratka Trifunovića, koji zaista na najbolji mogući način zastupaju sve naše penzionere“, rekao je Javor i dodao da su stavili akcenat na to da budemo lokalna zajednica koja će najveću pažnju u cijeloj Republici Srpskoj posvetiti lokalnom udruženju penzionera.

„Kada pogledamo godine koje su iza nas vidimo da smo mi lokalna zajednica koja izdvaja najviše sredstava u Srpskoj za penzionere. Ne radi se samo o finansijskim sredstvima koje mi usmjeravamo ka lokalnom Udruženju penzionera već želimo da im pokažemo da smo mi tu stalno za njih kada su u pitanju bilo kakvi zahtjevi. Novčana sredstva im naravno olakšavaju odlazak u banjsko-klimatska lječilišta , isplatu jednokratnih pomoći i sve ostalo. Prije nekoliko dana smo predsjednik Udruženja penzionera Slobodan Brdar i ja otišli u banju da posjetimo naše penzionere i da vidimo u kakvim uslovima tamo borave. Ono što posebno želim napomenuti je činjenica da kada god dođem na njihova druženja oni su uvijek nasmijani, pozitivni, imaju toliko energije i uvijek volim doći i ovakvi ljudi su okosnica naše lokalne zajednice i mi ih svugdje stavljamo kao prioritet. Smatram da oni svi zajedno mogu biti primjer mnogima i mladima i naravno malo starijoj populaciji kako se treba rukovoditi i kako se treba ponašati i uvažavati jedni druge. Ovo je pravi primjer jedne zdrave priče i grad Prijedor je tu za njih. Naša saradnja je već prerasla u prijateljski odnos i mogu javno da izjavim da ćemo u narednom periodu značajno povećati sredstva u budžetu, prije svega zbog silnih poskupljenja da bi naši penzioneri lakše prevazišli sve izazove koje imaju u svakodnevnom životu.“, istakao je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Predsjednik Republke Srpske Milorad Dodik uputio je pismo Udruženju penzionera Prijedora, u kojem je pozdravio i članove udruženja iz Novog Grada i Kozarske Dubice, te izrazio iskreno žaljenje što se nije mogao odazvati pozivu na druženje. Dodik je svima poželio dobro zdravlje i rekao da se nada da će se i u budućnosti nastaviti s ovakvim okupljanjima koja jačaju prijateljske veze, ali predstavljaju i priliku za razmjenu iskustava imeđusobnu podršku.

Penzioneri su na večerašnjem druženju bili veseli, čula se pjesma, a zaigralo se i kozaračko kolo kojem se pridružio i gradonačelnik Javor.

Izvor: kozarski.com