U organizaciji Mjesnog udruženja Čirkin Polje, večeras je održano tradicionalno druženje penzionera iz 18 mjesnih udruženja sa područja grada Prijedora.

Predsjednik Mjesnog udruženja penzionera Čirkin Polje Goran Goronja izjavio je novinarima da im ova druženja mnogo znače te da na njima sumiraju rezultate u godini koja je pri kraju.
” I ove godine smo organizovali banjsko liječenje za naše penzionere, poklonička putovanja, proslavu Dana žena i mnoge druge aktivnosti”, rekao je Goronja.
Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar potvrdio je da udruženje broji oko 14.000 članova te da ove aktivnosti nisu bile moguće bez pomoći lokalne zajednice.

“Da nije Grada Prijedora i ostvarene dobre saradnje, slobodno mogu da kažem, i humanosti prema najstarijoj populaciji mi ne bi mogli isplaćivati jednokratnu pomoć, realizovati redovne aktivnosti, kao i druženja i izlete penzionera. Prepoznatljivi smo po ovim druženjima u Srpskoj, kao i ostvarenom dobrom saradnjom sa Gradskom upravom Prijedor”, rekao je Brdar.
Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović da su ovakvi trenuci druženja veoma značajni za penzionere i da ih republičko Udruženje podržava.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je da podrška Gradske uprave Prijedor najstarijoj populaciji, neće izostati ni u narednom periodu.
“Do kraja godine ćemo održati sastanak sa gradskim i republičkim rukovodstvom, kako bi zajedno definisali prioritete za iduću godinu i šta je ono što se očekuje od Gradske uprave. Unaprijed mogu da kažem, sve ono što predlože biće uvršteno u budžet Grada Prijedora za iduću godinu”, rekao je Javor.
Ovo je bilo sedmo i završno druženje penzionera u organizaciji Mjesnog udruženja Čirkin Polje, a osmo na nivou Udruženja penzionera Grada Prijedora u ovoj godini. Kako znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć najstarijoj populaciji, uručeni su prigodni darovi – ikone, najistaknutujim članovima i pojedincima.

Izvor: prijedorgrad