Nova politička partija u RS pod nazivom Ujedinjena Srpska trebalo bi bude registrovana do kraja mjeseca, a iza njenog formiranja prema nezvaničnim informacijama stoji potpredsjednik Narodne skupštine RS i bivši visoki funkcioner SDS-a Nenad Stevandić.

Čelnici Inicijativnog odbora za formiranje stranke ne žele još da iznose u javnost detalje.

– RS je od formalnog nastanka do danas bila pod vlašću brojnih političkih garnitura koje su bile manje ili više uspješne ili neuspješne i smjenjivale se na vlasti i u opoziciji. Iako su sve imale priliku da Srpsku institucionalno, demokratski i politički povedu putem razvoja i boljeg života to se nije desilo – kazao je predsjednik Inicijativnog odbora Mario Milanović.

Dodaje da je spreman da čelnu poziciju prepusti ljudima koji imaju više političkog iskustva.

– Za sada ne mogu da dajem izjave o tome ko je još uključen u ovu priču – rekao je Milanović.

Prema nezvaničnim informacijama stranku bi mogao da vodi i Stevandić, a oko sebe bi mogao da okupi neke od bivših poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS i odbornika banjalučkog parlamenta. Stevandić je istakao da još nije načisto sam sa sobom poslije izlaska iz SDS-a.

– Moji prijatelji, kojima sam zahvalan za izborne rezultate sada se nalaze negdje između Izvorne SDS i DNS-a, a treći od njih smatraju da je najbolje osnovati novu političku partiju. Još nemam stav o tome – rekao je Stevandić.

Glas Srpske