“Novogodišnja bajka” naziv je manifestacije kojom će grad Prijedor u saradnji sa ovdašnjom Turističkom organizacijom obilježiti predstojeće praznike, najavila je danas načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora LJiljana Babić.
“Između nekadašnjih robnih kuća, na malom trgu, organizovaćemo prodajnu izložbu na štandovima koje će grad obezbijediti za nevladine organizacije, institucije, samostalne trgovačke, mesarske i zanatske radnje, da svoje proizvode iznesu na trg i da građani prepoznaju domaće”, rekla je Babić na konferenciji za novinare danas u Prijedoru.

Prodajni štandovi biće otvoreni od subote, 26. decembra, do srijede, 30. decembra, svakog dana od 10.00 časova do 21.00 čas, te u četvrtak, 31. decembra, od 10.00 do 16.00 časova.

Od subote do utorka svakog dana u 10.30 časova četiri gradske osnovne škole prirediće priredbe pod nazivom “Novogodišnji veliki odmor”.

Svečano otvaranje “Novogodišnje bajke” zakazano je za subotu u 17.00 časova, kada će biti organizovano kićenje jelke. Za nedjelju u 18.00 časova najavljen je koncert tamburaša, za ponedjeljak u 18.00 časova lutkarska predstava “Novogodišnja bajka”, a za utorak u 18.30 časova posjeta vilenjaka Fazonka.

Dječija nova godina održaće se u srijedu u podne, a manifestacija se završava koncertom Željka Vasića uz koji će Prijedorčani 31. decembra dočekati novo ljeto.

Tradicionalne novogodišnje prijeme gradonačelnik Prijedora prirediće za učesnike Kulturnog ljeta Prijedor 2015. za predstavnike vjerskih zajednica, Udruženja penzionera, SUBNOR-a, savjeta mjesnih zajednica, medija, privrednog i društvenog života.

SRNA