Novu stranicu istorije srpskih igrača u Maleziji poznati menadžer iz Pule, nekadašnji fudbaler Rudar Prijedora, Željko Dekić ispisaće poslednjih dana ove kalendarske godine.

Naime, nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Rada, Crvene zvezde i Vojvodine, poslednje sezone napadač australijskog Brizbejna Andrija Kaluđerović po svemu sudeći zaigraće za jedan od malezijskih najpoznatijih klubova, a govor je, kako saznajemo, već spremljen i treba da se potpiše.

Pored Kaluđerovića još jedan bivši Zvezdaš Miloš Bosančić menja klub i seli se u Maleziju. On je završio misiju  kineskom Hangžuu Grintaunu, a uskoro će biti poznato za koji malezijski klub će da potpiše ugovor.

-Putujem za Maleziju 28. decembra i treba da rešim četiri transfera u tamošnje klubove. Tačno je da sa mnom u Maleziju putuju Andrija Kaluđerović i Miloš Bosančić koje jako cene u ovoj zemlji, a sama činjenica da su nastupali za Crvenu zvezdu, nekadašnjeg evropskog i svetskog prvaka govori da su igrači koji mog da odgovore malezijskom fudbalskom tržištu – istakao je poznati menadžer Željko Dekić, inače rođen u Sanskom Mostu.

Pored Kaluđerovića i Bosančića u Maleziju putuju još dvojica fudbalera. Slovenac Nejc Potokar, član  hrvatskog prvoligaša Slavena Belupa iz Koprivnice, nekadašnji fudbaler Maribora iz vremena kada je ovaj slovenački klub igrao u grupnoj fazi Lige šampiona.

Peti član ekspedicije je Sajrul Bin Amat Ngadi, dete koje je poniklo u Rudar Prijedoru, a nastupao u poslednjoj sezoni za niželigaša Bratstvo iz Kozarca. Ovaj fudbaler čija je majka iz BiH, a otac iz Malezije biće novo pojačanje Pahanga, a potoji mogućnost da u dogledno vreme zaigra i za malezijsku reprezentaciju.

-Postoji još opcija da neko od igrača iz BiH i Srbije tokom januara potpiše ugovor s jednim od klubova u Maleziji, a posle toga i za klubove sa Tajlanda i Singapura – rekao je kratko Željko Dekić koji je doveo Brazilca iz Herenvena Pedra Nogueiru Bedu u Rudar Prijedor u zimu 2014. godine.

prijedor24h