Poznati fudbalski menadžer iz Prijedora, sa mestom boravka u Puli, Željko Dekić, gledao je sa tribina stadiona “Rajko Mitić” prvu utakmicu šesnaestine finala UEFA Evropske lige Crvena zvezda – CSKA Moskva (0:0), a pre utakmice posetio je prijatelje u klubu za koji navija.

-Ni sneg, ni loše vreme me nisu mogli zaustaviti, morao sam da dođem u Beograd i dam podršku mojoj Crvenoj zvezdi. Video sam se i sa prijateljima, neposredno pre utakmice družio se i sa četvrtom Zvezdinom zvezdom Vladimirom Petrovićem Pižonom. Razmenili smo mnoga iskustva, pričali smo o našoj Zvezdi i šansama da se eliminišu Moskovljani. Obojica smo optimisti – rekao je Željko Dekić.

Pula nije blizu, ali ljubav prema beogradskim crveno-belima nema granice, Dekić je čest gost na srpskoj “Marakani”, gotovo da ne propušta evropske utakmice nekadašnjeg evropskog i svetskog klupskog šampiona.

-Zvezda se voli strasno, pogotovo je moj slučaj specifičan, svi znaju gde je Pula, a ja ni u Istri nemam pardona, niti želim da sakrijem da sam vatreni Zvezdaš. Ni da sam Srbin. Prihvatili su me, moje navijačko opredeljenje, baš kao i ja prijatelje koje imam koji su simpatizeri Dinama, Rijeke, Hajduka, Istre… Fudbal gradi mostove – jasan je Dekić koji je dete Podgrmeča, rođen je u Sanskom Mostu.

I posle meča je malo ćaskao s prijateljima i Vladimirom Petrovićem Pižonom, naravno, o Zvezdi.

-Rezultat 0:0 je dobar, Zvezda ima šansu, ali u Moskvi će biti đavolski teško. Ipak, Beograđani su pokazali da mogu da se ravnopravno nose sa Rusima. Zvezda je imala zrelije prilike za gol, Radonjić, Le Talek, Ben, Pešić, Krstičić… Šteta što od pet dobrih prilika bar jedna lopta nije završila u mreži odličnog Akinfejeva. Nada poslednja umire, ali u revanšu je CSKA favorit. Ipak, verujem u trenera Milojevića da će uspeti da nadmudri ruskog kolegu. Verujem u Zvezdu, prolazak dalje bio bi veliki rezultat za srpski fudbal. Ova Zvezda ima neku zanimljivu poveznicu sa onom početkom devedesetih godina prošlog veka. Oseća se to u vazduhu. Jedan gol u Moskvi bi mogao čudo da napravi – optimista je na kraju fudbalski menadžer iz Pule i veliki Zvezdaš Željko Dekić.

Sportski žurnal/Slavko Basara