Član Glavnog odbora SNSD-a Milica Marković izjavila je Srni da je skandalozno to što lider SDS-a Mladen Bosić smatra da Sud i Tužilaštvo BiH nisu sporni zbog njihove neustavne pozicije i djelovanja pod uticajem političkog establišmenta iz Sarajeva nego zato, kako je rekao, što se ne obračunava sa institucijama iz Republike Srpske.
Markovićeva je istakla da je žalosno to što srpski predstavnici okupljeni u takozvani Savez za promjene znaju da su Sud i Tužilaštvo BiH pod uticajem SDA i Bakira Izetbegovića i da su pristali da se obračunavaju čak i sa svojim institucijama, ali sarajevskim oružjem.

“Smatram da su oni zarad svojih fotelja, umjesto dejtonske, pristali na BiH koju je zamislio Bakir Izetbegović, u kojoj jednu trećinu treba pohapsiti, jednu uzeti u janjičare i jednu trećinu pretvoriti u raju. Na tom konceptu danas radi zdušno SDS i njihovi poslanici i ministri u Sarajevu i ostali okupljeni u Savezu za promjene i to, nažalost, slabi poziciju Republike Srpske”, ocijenila je Markovićeva.

Prema njenim riječima, doći će vrijeme kada će se narod odrediti o tome i kazniti takvo ponašanje srpskih predstavnika u Sarajevu.

Lider SDS-a Bosić izjavio je danas novinarima da smatra da je pravosuđe u BiH jedan od glavnih izvora krize i stalno se govori da je neophodno izvršiti velike promjene, naglašavajući da je dokaz za njegovu tvrdnju to da niko od funkcionera umiješanih u velike skandale korupcije u Republici Srpskoj nije procesuiran.

SRNA