Šef poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković smatra da je Srpska trebalo i ranije da objavi svoje rezultate popisa stanovništva i da se srpski predstavnici u Agenciji za statistiku BiH povuku iz te institucije, jer mnoge stvari u Sarajevu “izmiču kontroli”.
“Mislim da je krajnje vrijeme da član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić pokrene inicijativu na Predsjedništvu BiH da se stavi van snage odluka direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva”, rekao je Višković Srni.

On je dodao da će Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici 21. juna razmatrati pitanje popisa stanovništva u BiH.

“Mi ćemo kroz zaključke tražiti od Ivanića i srpskih predstavnika u institucijama BiH da na neki način `povuku ručnu` u radu zajedničkih institucija BiH”, rekao je Višković.

On kaže da podržava stav Mladena Ivanića da se srpski predstavnici povuku iz rada Agencije za statistiku BiH.

“Srpski predstavnici u institucijama BiH treba da zaprijete u smislu da neće učestvovati u njihovom daljem radu dok se ovaj problem ne riješi”, zaključio je Višković.

Član Predsjedniištva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić smatra da Srpska putem Republičkog zavoda za statistiku treba da objavi vlastite rezultate popisa stanovnika, stanova i domaćinstava 2013. godine, kao i da srpski predstavnici u Agenciji za statistiku BiH treba da se povuku iz te institucije.

SRNA