U automobilu Nemanje Ilića (32) iz Bileće, optuženog za ubistvo sugrađanina Marka Bajovića (29) i ranjavanje njegovog brata Miloša Bajovića (31), policija je tokom uviđaja pronašla dvije čaure i fragmente zrna koji potvrđuju navode optužbe da je u braću pucao iz automobila.

To je u Okružnom sudu u Trebinju potvrdio i kriminalistički tehničar CJB Trebinje Obrad Pištinjat, koji je ispitan kao svjedok tužilaštva. On je pred sudom prezentovao foto-dokumentaciju s uviđaja i pojasnio da je jedna čaura pronađena između dva prednja sjedišta, dok je druga bila na mjestu suvozača. Takođe, na šoferšajbni Ilićevog automobila zatečene su rupe od metaka, dok su unutar vozila otkriveni i fragmenti projektila, drvena palica, torba, novčanik, te oružni list.

– Podaci iz oružnog lista poklapali su se s pištoljem “glok” koji smo pronašli u travi, pored zida, a na zidiću smo zatekli pun okvir pištolja sa 17 metaka – objasnio je Pištinjat.

Policajac Todor Pejanović, koji je sa kolegom Miloradom Salatićem prvi došao na mjesto zločina, ispričao je da su oni zatekli Branislava Bajovića kako viče “Požurite”, nakon čega je u društvu sa Bojanom Vujovićem krenuo prema Iliću.

– Zaustavio sam Vujovića, a Bajović je udario Ilića u grudi. Bio je to lakši udarac i nakon toga sam obojicu udaljio s lica mjesta, a Branislavu sam naredio da pomjeri automobil da bi mogla da prođu kola hitne pomoći. Ilić se nije opirao hapšenju, samo je pitao da li ruke da stavi naprijed ili pozadi – ispričao je Pejanović.

Branilac optuženog, advokat Mira Vučinić, rekla je da je pomjeranjem automobila Branislava Bajovića mjesto zločina izmijenjeno i da se to nije smjelo dogoditi.

Press