Bilo bi smiješno da nije žalosno i tužno. Rudar Prijedor zvanično nije ni počeo proljećnu grčevitu borbu za opstanak u Premijer ligi BiH, a već je u debelom minusu sedam dana pred zvaničan nastavak prvenstvene trke i domaće utakmice protiv zvorničke Drine koja je jesenas jednu od tri ukupne pobjede ostvarila upravo protiv Prijedorčana.

O čemu se radi?

Svi klubovi, u normalnim i sportskim uslovima, generalnu probu pred start prvenstva, ako su domaćini igraju na terenu na kojem će dočekati protivnika, a izabranici trenera Zlatka Jelisavca su Slobodu iz Novog Grada u „generalki“ dočekali u Ljubiji i izgubili su 3:4. Katastrofalnije od samog rezultata jeste činjenica da je teren Gradskog stadiona juče, sedam dana prije starta Premijer lige BiH bio neupotrebljiv što zbog potapanja i kiše, što zbog istrage policijskih inspektora CJB Prijedor zbog sporne rekonstrukcije igrališta i travnate površine.

Na terenu je iskopano nekoliko rupa dubine više od metra zbog čega su fudbaleri Rudar Prijedora i Slobode bili primorani da igraju u Ljubiji, a gdje će Rudar Prijedor dočekati Zvorničane u subotu, 27. februara i to bez prisustva publike ostaje velika tajna, ali kao jedino rješenje se nameće Gradiška (kao jesenas protiv Olimpika i Travnika) jer je Borac u Banjaluci domaćin tuzlanskoj Slobodi. Omarska i Ljubija nemaju dozvolu Fudbalskog saveza BiH. Rudar Prijedor nije u ravnopravnom položaju u odnosu na ostale premijerligaše, a prvenstvo nije ni krenulo.

Sramota!

Ko će i kada zatrpati rupe na Gradskom stadionu? Da li će voda koja se ustajala i podsjeća na mlečevinu komaraca nestati ili ispariti? Može li teren na Gradskom stadionu u Prijedoru biti spreman za proljećnu premijeru? Ko će morati da odgovara, na kraju?

To su pitanja koja nemaju odgovor, bar za sada. Oni će morati da stignu vrlo brzo, do utorka ili najkasnije srijede kada se mora prijaviti utakmica. Svako dalje ćutanje je, automatski, saučesništvo u fudbalskom nedjelu!

A šta ako inspektori CJB Prijedor nastave istragu i „arheološka“ iskopavanja?

I ko je u stvarnoj suštini kriv za svu ovu sapunicu zvanu „Sporna rekonstrukcija terena“. Prema informacijama s kojima raspolaže naš sajt istragu je naredila Evropska fudbalska federacija (UEFA) koja je dala namjenska sredstva putem Fudbalskog saveza BiH za rekonstrukciju „jednog od najgorih terena u Premijer ligi BiH“, a poslije tog „najgoreg terena“ Prijedor je dobio još gori!

-Ne mogu da komentarišem rad inspektora CJB Prijedor jer nisam u to vrijeme bio u klubu niti sam se bavio stvarima koje su radile prethodne uprave. Kao klub podržavamo policiju u obavljanju svojih dužnosti i posla, a mi ćemo sazvati sjednicu Upravnog odbora za ponedjeljak i odrediti se o svemu ovome zvanično – istakao je za „Euroblic“ Branislav Rokvić, predsjednik FK Rudar Prijedor.

Nakon svih pređašnjih konstatacija i dešavanja, ako je ikome u Prijedoru do fudbala stalo, treba istaći da su golove za Prijedorčane u današnjoj utakmici u Ljubiji postigli Antonić u 20. i Kantar u 25. i 75. minutu, dok su za Slobodu strijelci bili Brkić u 31, Mustedanagić u 67. i 83. i Stević u 69. minutu.

U svoj ovoj priči najmanje su krivi igrači i stručni štab predvođen šefom Zlatkom Jelisavcem.

prijedor24h.net