Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da je u slučaju istupanja Zlatka Maksimovića iz SDS-a “očigledno riječ o nekom problemu u karakteru gdje ljudi nemaju obraz”.
Bosić je rekao novinarima u Banjaluci da će SDS ubuduće “više obratiti pažnju na karakter svojih kandidata”.

On smatra da odlazak Maksimovića iz SDS-a “pokazuje da SNSD, DNS i SP u Bijeljini ne mogu naći nijednog kvalitetnog kandidata za predstojeće izbore iz svojih redova”.

Bosić je mišljenja da će “SDS ponovo dobiti izbore u Bijeljini, bio Zlatko Maksimović SNSD-ov kandidat ili neko drugi”.

Zlatko Maksimović, član Pokreta “Uspješna Srpska”, objavio je juče kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima i rekao da je podnio zahtjev za izlazak iz SDS-a, čiji je bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Izjavu podrške Maksimovićevoj kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine, kao kandidatu Pokreta “Uspješna Srpska”, potpisali su Savez nezavisnih socijaldemokrata, Demokratski narodni savez, Socijalistička partija, Srpska radikalna stranka, Srpska napredna stranka, Pokret za Semberiju i Partija ujedinjenih penzionera Srpske.

Zlatko Maksimović je, nakon Nenada Stevandića i Darka Banjca, treći nosilac liste SDS-a za izborne jedinice za Narodnu skupštinu Republike Srpske na opštim izborima 2014. godine koji je napustio ovu stranku.

SRNA