Visoki funkcioner bijeljinskog SDS-a i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini RS, Zlatko Maksimović, spreman je da napusti stranku i samostalno se kandiduje za gradonačelnika Bijeljine ukoliko lider SDS-a Mladen Bosić podrži kandidaturu Miće Mićića za još jedan mandat na čelu ovog grada!

Odlično obaviješteni izvori Pressa otkrivaju da je Maksimović doslovno pobjesnio nakon prekjučerašnje odluke Gradskog odbora SDS-a da Mićo Mićić po četvrti put uzastopno bude predložen kao kandidat za gradonačelnika Bijeljine. Naši sagovornici tvrde i da Maksimović već duže nije zadovoljan svojim statusom u stranci, kao i da smatra da se već predugo nalazi u sjenci najpoznatijeg SDS-ovog Semberca.

– Odnosi između dvojice najistaknutijih SDS-ovih funkcionera u Bijeljini odavno nisu sjajni. Mićić i Maksimović, praktično, uopšte ne razgovaraju i njihova međusobna komunikacija svedena je samo na formalne kontakte. Koliko je borba za prevlast između njih dvojice uzela maha potvrđuje i to što se na pojedinim gradskim svetkovinama svečana vrpca morala pripremati i sjeći dva puta – jednom za Mićića, drugi put za Maksimovića – ističu naši sagovornici.

Mićić: Ne vjerujem da će to uraditi, ali..

Predsjednik bijeljinskog SDS-a i gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, juče takođe nije bio raspoložen za priču o tome da li su tačne informacije da je Zlatko Maksimović zaprijetio izlaskom iz stranke ukoliko on ne bude kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

– Zaista nemam komentar. Ne vjerujem da će Maksimović to uraditi, ali… Uostalom, otkud znam – ostao je nedorečen Mićić.

Progutao knedlu

Oni dodaju da je uoči održavanja prošlih lokalnih izbora Zlatko Maksimović takođe bio zagrijan da zasjedne u Mićićevu fotelju gradonačelnika Bijeljine, ali da je nekako “progutao knedlu” kada je stranački vrh odlučio da tada po treći put kandiduje njegovog ljutog suparnika. Međutim, izvori Pressa tvrde da je Maksimović totalno “pukao” nakon što je Gradski odbor SDS-a Bijeljina prekjuče odlučio da Mićića kandiduje za još jedan mandat.

– Maksimović je u određenim krugovima već počeo javno da priča o tome kako će izaći iz stranke i samostalno se kandidovati za gradonačelnika ukoliko Mladen Bosić podrži odluku bijeljinskog odbora. On je ubijeđen da ima podršku građana i da bi Bijeljinci prije glasali za njega, nego za “vječitog” gradonačelnika Miću. Lider SDS-a je odlično upoznat s cijelom pričom i pokušaće nekako da izgladi situaciju, kako zbog ovog sukoba SDS na predstojećim izborima ne bi izgubio Bijeljinu. Opet, ukoliko Maksimović nastavi da se ponaša ucjenjivački, ne postoji dilema na čiju će stranu stati Bosić, a to nikako nije ona na kojoj se nalazi Maksimović – tvrde naši izvori.

Bahati Maksimović

Zlatko Maksimović, koji je prekjuče novinarima izjavio da je bijeljinski Gradski odbor SDS-a “preuranjeno donio odluku o kandidaturi Miće Mićića za gradonačelnika na predstojećim izborima”, juče se prilično naljutio kada smo mu postavili pitanje da li je tačno da razmišlja o napuštanju stranke i samostalnoj kandidaturi, ukoliko predsjednik SDS-a podrži odluku Gradskog odbora Bijeljina.

– Ne znam kakva su vam to pitanja?! Otkud ja mogu da znam šta pričaju neki ljudi? Sve što sam imao reći o toj temi već sam rekao javno i u kamere. Nemam vremena za priču. Imam važan sastanak – rekao je Maksimović, a zatim spustio slušalicu.

Press