Nakon remija (1:1) u 21. kolu Premijer lige BiH ni u taboru Rudar Prijedora, a pogotovo aktuelnog šampiona Sarajeva nisu zadovoljni ishodom.

Zlatko Jelisavac šef stručnog štaba „rudara“ koji su poslije šokantnog poraza na proljećnoj premijeri protiv Drine (0:1) ostvarili dva kvalitetna „iksa“ u Travniku (0:0) i ovaj subotnji ovako je vidio utakmicu:

jelisavac

-Čestitam ekipi Sarajeva na dobroj predstavi, ali i mojim igračima koji su se borili i dali sve od sebe. Sva sreća da po onakvom terenu nije bilo povreda. Nismo zadovoljni ishodom jer nas ovaj remi udaljava od opstanka u Premijer ligi BiH. U prvih dvadesetak minuta imali smo dve-tri dobre prilike da dođemo u vođstvo, ali kod naših napadača je viđena smušenost. Momenat kada je Sarajevo promašilo kazneni udarac dao nam je dodatnu snagu i volju da u utakmicu još čvršće i jače uđemo, što nam se i vratilo nedugo potom jer smo poveli. Onda smo primili gol na otvaranju drugog poluvremena i pored toga borili smo se i bili disciplinovani u igri. U finišu utakmice imali smo nekoliko prilika da možda i pobijedimo, ali je ostalo neriješeno.

Opšta ocjena svih je da su izdanja protiv Drine i Sarajeva „nebo i zemlja“ i da je Rudar Prijedor za 14 dana mnogo napredovao.

-Ne vrijedi se vraćati na utakmicu sa Drinom u kojoj je bio jedini problem – naša glava! Podigli smo se već u Travniku gdje smo uzeli bod na teškom terenu gdje domaćin rijetko prepušta bodove, a evo sada je stigla potvrda i protiv šampiona. Samo ime Sarajevo je za nas bio dodatni i veliki motiv – dodao je Jelisavac.

Njegov kolega na kupi aktuelnog prvaka BiH Miodrag Ješić je ovako vidio utakmicu:

jesic

-Hvala domaćinu na fer-korektnoj igri i dočeku, sve je bilo kako treba. Čestitam i jednim i drugim igračima na odličnoj predstavi na teškom terenu. Ključni momenat je bio u jednoj minuti kada smo mi promašili penal, a u sledećem napadu domaćin iskoristio jedanaesterac. Umesto da imamo gol prednosti imali smo gol zaostatka, faktički dva u minusu. U nastavku smo pokušali izmenama i agresijom, došli na vreme do izjednačenja, imali veliku šansu da okrenemo rezultat. U nekoliko navrata golman domaćina, jednom i stativa su sačuvali nerešen ishod kojim nismo zadovoljnii. Ovaj bod nam mnogo ne znači, ali ne odustajeno od trke i borbe.

Na ekipi Rudar Prijedora se vidi „rukopis“ trenera Zlatka Jelisavca koji ni poslije Drine nije izgubio povjerenje u svoje igrače i tada je govorio: „možemo mnogo više i bolje“. Vidjelo se to i u Travniku i protiv Sarajeva. Te utakmice su Prijedorčani odigrali časno i pošteno.

prijedor24h