Proljećni dio Premijer lige BiH fudbaleri Rudar Prijedora započeli su domaćim porazom (0:1) protiv već otpisane zvorničke Drine koja je nanijela i drugi poraz „rudarima“ u tekućoj sezoni (u Zvorniku bilo 4:1).

Nakon susreta koji je najvjerovatnije Prijedorčanima trasirao put u Prvu ligu Republike Srpske Zlatko Jelisavac, šef stručnog štaba domaćih je rekao:

-Čestitam Drini na pobjedi. Pred utakmicu smo pričali i upozoravali da neće biti lako, da nas čeka teško iskušenje i ispostavilo se tako. U prvih 25 minuta nismo uspostavili svoju igru, nije nas bilo nigdje, da li nas je sputao imperativ ili se u naše igrače uvukao strah ne znam? Nismo pružili partiju koju smo očekivali i priželjkivali.

Potom je strateg prijedorskog premijerligaša rekao i ovo:

-U nastavku smo uveli još jednog napadača Petra Kunića, pokušali da dođemo do pobjede. Primili smo gol iz jedne naše greške, a kada uz sve to ne iskoristite ni jedanaesterac onda nemate šta da očekujete, poraz je neizbježan. Mogli smo da dođemo do remija jer je ljepše uzeti bod nego izgubiti utakmicu, ali šta da se radi.

Povratnik Vedran Kantar je bio neprecizan sa 11 metara.

-Nažalost, nismo pravili spisak izvođača jedanaesteraca jer su van igre bili prvi i drugi izvođač, Zoran Milutinović i Siniša Radoja. Možda je moja greška što nisam rekao da penal šutira Kunić jer je imao želju, osjećao se da može to uspješno da riješi. Šta da se radi, okrećemo se daljim iskušenjima, dok postoji šansa borićemo se – istakao je Jelisavac.

prijedor24h