Pomračenje Meseca u Vagi koje nas čeka 23. marta donosi potpune promene na polju partnerstva, dugoročne i prave ljubavi. Mnoge sfere u životu će se razrešiti, ali ono što će isplivati na površinu neće svima odgovorati.

U ovom periodu se otkriva sve što je skriveno. Sunce je u Ovnu, a Zemlja i Mesec će se naći u jednoj liniji, pa će Mesec biti obojen u crvenu. S obzirom na položaj, iako astrološki značajna, ova pojava neće biti vidiljiva za stanovnike Evrope, koji će “krvavi mesec” videti u septembru.

Vaga je znak pravde i ozbiljnih, pa će otkloniti sve ožiljke velikih odluka i promena. Pomračenje će biti svojevrstan poziv na ljubav, neko mirno razjašnjene odnosa i harmonija. To možda neće biti bezbolan rez, ali se u svakom slučaju, spremite da vodite prave razgovore.

Kolektivno smo doživeli mnogo preispitivanja i čišćenje proteklih meseci. Mnogi su osetili kao da im je godina zapravo počela u februaru, a ne u januaru.

Šta očekujemo od Pomračenja u Vagi?

Mesec u Vagi teži harmoniji i miru. To je u suprotnosti sa Suncem u Ovnu, koji želi vođstvo i dominaciju. Takva situacija može da donese napetost u odnosima, pogotovo, ako se umeša Uran, koji donosi neočekivane događaje i promene. Mislićemo o bivšim ljubavima, različitim ljudima, a sve u želji da se skrasimo, kontrolišemo ili osobodimo. Menjaćemo misli i želje na svakih deset minuta.

Šta činiti? 

Oslobodite se svih stega i muka, dajte sebi oduška i ispunite sebi neke dugo skrivane želje. Otvorite se prema partneru. Zaboravite na stidljivost i pričajte iskreno o svojim željama i težnjama. Pozicija Meseca je idealna da rasplamsate strasti.

24sata