U Prijedoru će 26. i 27. marta pod generalnim pokroviteljstvom grada Prijedora biti održano Drugo gradsko otvoreno prvenstvo u bilijaru u prostorijama bilijar Kluba “Manila” Prijedor.
Predsjednik Organizacionog odbora prvenstva Dražen Vrhovac potvrdio je Srni da se očekuje učešće 32 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i BiH.

“Po drugi put će ljubitelji ovog sporta u Prijedoru imati priliku da vide nastup državnih i evropskih prvaka u bilijaru i putem ovog sportskog događaja želimo prezentovati i promovisati bilijarsku igru, kao i grad Prijedor u pozitivnom sportskom duhu”, istakao je Vrhovac.

Domaćini ovog turnira ističu njegov kvalitet, navodeći imena učesnika kao što je Šandor Tot – višestruki prvak Evrope, najveće ime ovog sporta na Balkanu i osvajač više od 400 pehara širom svijeta na rangiranim turnirima, Zoran Svilar – apsolutni prvak Srbije i Alen Muratović – prvak BiH.

Dolazak na ovo takmičenje bilijarske elite regije najavio je najmlađi prvak Evrope u istoriji bilijarske igre Sanjin Pehlivanović koji ima 14 godina.

SRNA