Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić ocijenio je da koalicija oko SNSD-s nije u opasnosti i istakao da sitni sukobi na lokalu ne mogu da naprave štetu ovoj partiji i dosadašnjem koalicionom mozaiku.

– Predizborne koalicije nisu efikasne i tu računam udruživanje SDS-a i PDP-a. Protiv vlasti se teško boriti na lokalu, oslim ako vlast nije totalno glupa i nesposobna. Predizborno udruživanje kod birača ne proizvodi ništa, već su bitne koalicije poslije izbora – rekao je Vasić za Večernje novosti.

On kaže da ne treba osuđivati koalicije koje se prave na lokalnom nivou u izbornoj godini.

– Svako treba da se bori za svoj par opanaka ili broj odbornika. Poslije izbora se stanje raščisti. Koalicija oko SNSD-s nije u opasnosti, pogotovo što će SNSD imati pobjednike u Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Zvorniku, Trebinju, a ako upotrijebi sav kapacitet SNSD će osvojiti i Prijedor – naglasio je Vasić.

Generalni sekretar DNS-a Darko Banjac kaže da odnosi na lokalu neće ugroziti republički nivo.

– Koalicija je stabiln, a lokalni nivo umnogome zavisi od međuljudskih odnosa političara koji tamo predstavljaju stranke. Želimo da budemo stabilni i u tom pravcu ćemo razgovarati – rekao je Banjac za Večernje novosti.

Izvor: SRNA/RTRS