Prijemom za penzionisane radnike Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor, predstavnike boračke populacije, porodice poginulih boraca i predstavnike ratnih vojnih invalida u ovom centru danas je počelo obilježavanje Dana policije.
Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić rekao je da će aktivni pripadnici ovog centra maksimalno izaći u susret u ostvarivanju prava penzionera.

“Vođena je diskusija o aktuelnom načinu penzionisanja naših radnika, te o saradnji aktivnog sastava MUP-a Republike Srpske i penzionisanih radnika”, saopšteno je iz CJB Prijedor.

Ivanić je rekao da uvažava status svih boračkih kategorija i da će CJB Prijedor i on lično maksimalno dati doprinos u ostvarivanju svih prava ovih kategorija, a koja su u nadležnosti CJB Prijedor.

On je podsjetio da je izvršena rekonstrukcija zajedničkog Spomen-obilježja za poginule pripadnike CJB Prijedor i CJB Banjaluka, a da MUP u sjedištu u saradnji sa CJB Prijedor maksimalno u skladu sa raspoloživim mogućnostima vrši zapošljavanje djece poginulih boraca.

Preduzimaju se aktivnosti s ciljem ostvarivanja boljeg statusa i većih prava boraca, članova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

U nizu manifestacija kojima će CJB Prijedor obilježiti Dan policije za naredna dva dana najavljena je akcija dobrovoljnog davanja krvi 75 pripadnika prijedorskog centra u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović”, a za sutra je predviđen i prijem načelnika CJB Prijedor za predstavnike medija.

SRNA