Povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. januara, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za predstavnike Boračke organizacije, porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora i rezervnih vojnih starješina.

Tokom odbrambeno otadžbinskog rata za Republiku Srpsku život je dao 671 borac iz prijedorskih ratnih jedinica. Iz prijedorske Boračke organizacije poručuju da je očuvanje Srpske dug prema palim borcima, a dok je boraca i Srba, obilježavaće se i Dan Republike.

“Boračka organizacija će slaviti i proslavljati Dan Republike Srpske dok god postoji ijedan Srbin na ovim prostorima. Mi ovu manifestaciju nastavljamo obilaskom porodica, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca”, rekao je Zoran Predojević, predsjednik Boračke organizacije Prijedor.

Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora poželjela je svim članovima, svim borcima koji su bili učesnici u ovom ratu i svim građanima Prijedora srećne božićne, novogodišnje praznike, a posebno Dan Republike.

Povodom Dana Republike, u Gradskoj upravi organizovan je prijem za boračke kategorije. Tom prilikom podsjetili su se na vremena koja su iza njih.

“Razgovarali smo o svim temama, međusobno čestitamo jedni drugima Dan Republike i kojeg ćemo obilježavati na način kako smo ga i do sada obilježavali”, istakao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Grad Prijedor u skladu sa mogućnostima obezbjeđuje pomoć najugroženijim pripadnicima boračkih kategorija, a tako će biti nastavljeno, kako je rečeno, i u narednom periodu.

RTRS