U sklopu projekta Škola fudbala Crvene zvezde obavljeno je potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa devet novih partnera među kojima je i OFK Braća Đurovski iz Prijedora. Direktor Prijedorčana Zoran Petković bio je srećan i ponosan nakon boravka u Beogradu i potpisivanja ugovora na stadionu “Rajko Mitić”.

-To je za nas veliki dan, postali smo deo porodice Crvene zvezde, nekadašnjeg evropskog i svetskog klupskog šampiona. To nije mala stvar i ponosni smo na partnerstvo sa crveno-belima. Naš zadatak je da sarađujemo u polju omladinskog fudbala i da regrutujemo talentovane dečake za Beograđane – istakao je Zoran Petković.

Na taj način ostvarila se dugogodišnja želja Prijedorčana koji su uz saglasnost  Boška i Milka Đurovskog, koji je u jednom periodu bio i trener Rudar Prijedora, osnovali OFK Braća Đurovski. U ime Crvene zvezde ugovore sa školama fudbala i klubovima potpisao je predsednik Svetozar Mijailović, čime je omladinska škola beogradskog velikana ojačala omladinsku bazu fudbalera. Direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović je bio profesionalno odsutan, a u njegovo ime je govorio koordinator Vladimir Cvjetićanin:

-Ponosan sam što je projekat sve veći i što je našem klubu pristupilo devet novih škola koje su svojim dosadašnjim radom zaslužile da budu deo naše porodice. Zahvaljujem se svim klubovima i pozivam da dovedu decu na proslavu titule.

Crvena zvezda sada ima 52 škole fudbala sa kojima ima ugovore, a pored OFK Braća Đurovski novi potpisnici su još: FK Vlada Dimitijević (Raška), FK Proleter (Zrenjanin), FK Presing (Požarevac), FK Olimp (Pale, Republika Srpska), FK Hajduk 1932 (Šimanovci), OFK Gol (Beograd), S.U. Sportikus (Ljubovija) i FK Vrnjačka Banja.

-Ambijent je zaista bio prelep, a pored potpisanog ugovora stekli smo nova poznanstva i prijatelje, razmenili dragocena iskustva koja će nam u budućnosti mnogo da znače – rekao je na kraju Zoran Petković, direktor OFK Braća Đurovski.

Sportski žurnal/Slavko BASARA