Nekadašnji fudbaler Rudar Prijedora Dalibor Bajić obradovao je omladinski pogon svog nekadašnjeg kluba, ali i četiri kluba sa područja Grada Prijedora: Slogu (Rakeliće), Brzi (Busnove), Rasavce i Svodnu donirajući garniture dresova koje je donio iz Austrije u kojoj igra.

Ovaj lijep gest Dalibora Bajića izazvao je velike emocije među pomenutim klubovima, ali i u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji Rudar Prijedora.

-Ponikao sam u Rudar Prijedoru i klub zaslužuje moju pomoć, bar malo da mu se odužim za ono što je učinio za mene. Uradio sam to za sada na ovaj način, a pokušaći da nastavim uspostavljanjem saradnje sa austrijskim klubovima, uz mogućnost da igrači sa prijedorske regije pokušaju da naprave karijeru tamo i na zapadu. Ovo je moj znak pažnje prema matičnom klubu, ali i klubovima kojima je ova pomoć bila neophodna – istakao je Dalibor Bajić.

Dresovi su uručeni trenerima u omladinskom pogonu Rudar Prijedora Srđanu Marjanoviću i Zoranu Bujiću i predstavnicima tri od četiri pomenuta kluba, a nakdandno će biti uručeni Fudbalskom klubu Svodna.

prijedor24h