Ni u šestom pokušaju fudbaleri Rudar Prijedora nisu uspjeli na svom terenu da savladaju zenički Čeli, ponovo je na Gradskom stadionu u Prijedoru bilo nerješeno kao i u pet prethodnih duela ova dva rivala, drugi pu 0:0 pored četiri slučaja 1:1.

Prijedor – Gradski stadion. Gledalaca: 500. Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo). Žuti kartoni: Erić (Rudar Prijedor), Džidić, Salčinović, Jusić (Čelik). Crveni karton: Vedran Kantar (Rudar Prijedor) u 86. minutu.

RUDAR PRIJEDOR: Kozić, Šodić, Pekija, Burazor, Antonić, Kantar, Milutinović (od 72. Pejić), Jovičić, Jakupović (od 63. Radoja), Kunić (od 79. Rokvić), Erić. Trener: Zlatko Jelisavac.

ČELIK: Adilović, Grahovac (od 85. Kazazić), Džidić, Bajraktarević, Karić, Dedić (od 85. Pezer), Salčinović (od 85. Jevtić), Kojić, Bureković, Hećo, Jusić.

Ni u šestom pokušaju fudbaleri Rudar Prijedora nisu uspjeli na svom terenu da savladaju zenički Čeli, ponovo je na Gradskom stadionu u Prijedoru bilo nerješeno kao i u pet prethodnih duela ova dva rivala, drugi pu 0:0 pored četiri slučaja 1:1.

Po tvrdom terenu koji je zalijevan neposredno pred utakmicu viđena je obostrano loša igra i alo prilika za gol, a domaćin je završio meč sa igračem manje jer je u 86. minutu, po našem utisku, iskusni Vedran Kantar prestrogo isključen zbog navodnog simuliranja prekršaja van šesnaesterca. Sudija Haris Kaljanac je u finišu susreta bio izgubio konce…

Elem, prvi su zaprijetili gosti već u prvom napadu izborili su korner iz kojeg je Fenan Salčinović direktno pogodio spoljni dio mreže Dalibora Kozića. U petom minutu ponovo je Salčinović pokušao iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane, lopta je napravila „žabicu“ pred Kozićem, okrznula vanjski dio stative i završila u gol-autu.

Igrao se 18. minut kada je Anel Dedić poslije dobre akcije utrćao po desnoj strani u šesnaesterac „rudara“ i šutirao preko prečke, a jedinu priliku u prvom poluvremenu za domaćina imao je Vedran Kantar u 43. minutu. Šutirao je sa 25 metara iz slobodnog udarca, Adi Adilović se pružio koliko je dug i skrenuo loptu u korner.

U nastavak angažovanije su ušli Zeničani, u 48. minutu slabo je gađao Aldin Džić gađajući iz slobodnjaka golmanov ugao. Sve do 69. minuta nije bilo uzbuđenja, a onda su gostima imali najbolju priliku na utakmici. Bio je to klasični kontranapad, Vladimir Grahovac se našao „oči u oči“ s Kozićem, golman Prijedorčana mu je „skinuo“ šut nogom, lopta se odbila do Jove Kojića koji sa ivice šesnaesterca trese umjesto mreže prečku.

Petar Kunić je pokušao u 75. minutu, ali je bio zamalo neprecizan sa 15 metara je gađao pored lijeve stative Adilovića, a u istom minutu Kozić se još jednom istakao odbranivši udarac Dedića iz povoljne prilike. Uzvratio je domaćin u 82. minutu kada je iz slobodnjaka pokušao rezervista Nebojša Pejić, ali je Adilović bio na mjestu, da bi u 83. minutu još jedan rezervista Rastko Rokvić oteo jednu loptu i iskosa pokušao da iznenadi golmana Čelika koji je pokrio prvi ugao. Posljednja šansa je viđena u 85. minutu kada je poslije kornera mladi reprezentativac Aleksandar Jovičić glavom šutirao preko gola.

Minut ćutanja za Kundačinu

Utakmica u Prijedoru je počela minutom ćutanja u znag sjećanja i odavanja počasti nedavno preminulom delegatu Premijer lige BiH Radislavu kundačini iz Trebinja.

Zanimljivo je da je Kundačina posljednju premijerligašku utakmicu kao delegat vodio 20. marta u Mostaru kada je Zrinjski pobijedio sa 2:1 Rudar Prijedor prije odlaska na prvenstvenu pauzu.

prijedor24h