Predsjednik SDS-a Mladen Bosić optužio je vlast u Srpskoj da iznosi neistine o tome da tzv. Savez za promjene ne dozvoljava isplatu ruskog duga Republici Srpskoj.

Podsjećamo, Mladen Bosić juče je optužio i novinare du su pogrešno prenijeli Šarovićevu izjavu o tome kako neće dozvoliti da se novac od klirinškog duga Rusije uplati budžetima eniteta.

Bosićeva izjava potpuno je suprotna od izjave Mirka Šarovića, koji je rekao da neće dozvoliti da ruski novac stigne u budžet Republike Srpske. I to nije jedina izjava iz SDS-a koja se kosi sa Bosićevim stavom!

Posljednja u nizu laži od strane vrha SNSD-a, kako stoji u saopštenju SDS-a, jeste ta da tzv. Savez za promjene ne dozvoljava isplatu novca od ruskog duga Republici Srpskoj. Navode da niko od njih u organima BiH, nije raspravljao niti na bilo koji drugi način donosio odluke o raspodjeli ili blokadi sredstava. Bosić je juče optužio i novinare da su izmislili Šarovićevu izjavu.

Šarović danas nije bio dostupan za komentar o otvorenom pismu koje SDS uputila medijima. Ali ni komentar o tome: Ko u ovom trenutku vodi politiku SDS-a? Drugi predstavnik tzv. Saveza za promjene, Mladen Ivanić, naveo je danas da se nada da unutrašnji politički sukobi neće ugroziti više nego korektnu ponudu Rusije, te da će Republika Srpska dobiti svoju trećinu koja joj pripada i da o tome nema potrebe da bilo ko više razgovara.

Vlada Federacije BiH još nije dala odgovor na ponudu Rusije da u gotovini izmiri klirniški dug, saopštilo je Ministarstvo finasnija i trezora BiH. Tek kada obje vlade dostave svoj stav, Ministarstvo će preduzeti procedure vezane za isplatu.

RTRS