Nakon juče održanih protesta, opozicija u Republici Srpskoj najavljuje nove. Lider NDP-a Dragan Čavić kaže da će protesti biti održani ukoliko ne budu bili uvaženi njihovi zahtjevi izneseni juče u Banjaluci. Čavić kaže da opoziciju interesuje rušenje vlasti, a ne Republike Srpske.

Predsjednik Milorad Dodik rekao je za Srnu da su skupovi vlasti i opozicije u Banjaluci pokazali da je Republika Srpska slobodno i demokratsko društvo u kojoj je omogoćeno svima da u miru izraze svoje političke stavove. Zahtjevi koje je juče ispostavila opozicija, kaže Dodik, reciklaža su svega onog što se moglo čuti posljednjih mjeseci, i to su teme koje se svakako ne rješavaju na protestima.

Osim velike demokratske zrelosti građana Republike Srpske, i spremnosti njene policije da kvalitetno odgovori na bezbjednosne izazove, okupljanja u Banjaluci pokazala su i da vladajuća koalicija ima većinsku podršku naroda, poručio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

– Takozvana opozicija nije propustila priliku da na svom protestu ponovo iznese niz laži i optužbi, u koje više ni sami ne vjeruju. Evidentan je bio i izostanak podrške građana Banjaluke njihovim jučerašnjim protestima što je indikator koliku podršku ima Dragan Čavić u glavnom gradu Srpske i kako će proći na predstojećim izborima, rekao je Dodik.

Predsjednik Dodik još jednom je naglasio da je stabilna i mirna Republika Srpska, koja je u stanju da servisira sve obaveze prema različitim kategorijama stanovništva, prioritet aktuelne vlasti.

– Izbori su za nekoliko mjeseci, i oni će jasno pokazati koliku podršku političke partije iz Srpske uživaju u narodu. Na to smo ukazivali i proteklih sedmica, ne da bi nekome osporili pravo okupljanja, već da bi ukazali na uzaludnost takvog posla samo par mjeseci pred izbore, naglasio je predsjednik Srpske.

Izrazivši zadovoljstvo iskazanom podrškom na Trgu Krajine u Banjaluci, predsjednik Srpske je poručio da je ona dokaz da je vladajuća koalicija sve vrijeme bila u pravu, govoreći kako opozicija nema ni veliku podrški naroda, ni originalne ideje.

RTRS