Trebinjski SNSD smatra da je “pokušaj lidera Saveza za promjene da u Beogradu opovrgnu medijske navode da je njihove proteste u Banjaluci finansirala fondacija kontroverznog američkog biznismena DŽordža Soroša samo dodatno potvrdio informacije da rušenje vlasti u Republici Srpskoj finansiraju strani centri moći”.U saopštenju Gradskog odbora SNSD Trebinje navodi se da su predsjednici SDS-a Mladen Bosić, PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić 16. maja u Beogradu održali konferenciju za novinare “kako bi se srpskoj javnosti pravdali da nisu izdajnici i da ne ruše Republiku Srpsku”.

“Za jednostranu medijsku sliku optužili su RTRS i Agenciju Srna, a za `širenje laži` protiv njih krivi su im i mediji u Srbiji”, kažu u trebinjskom SNSD-u.

Oni ističu da su se optužbe na račun vlasti Republike Srpske i medija, te tvrdnje da nisu na Soroševom platnom spisku “raspukle kao balon od sapunice kada su beogradski mediji obavijestili da su iz Soroševog Fonda otvorenog društva dobili informaciju da dokument koji pokazuje da je opozicija dobila oko pola miliona dolara za proteste 14. maja u Banjaluci nije falsifikovan, već da se radi o njihov memorandumu i potpisu”.

“Poznato je da takozvani Savez za promjene ima iskustva sa falsifikovanjem i podmetanjem, ali strategija zamjene teza im nije pošla za rukom”, navode u trebinjskom SNSD-u.

Trebinjski SNSD smatra da se beogradska konferencija za novinare na kojoj su Bosić, Borenović i Čavić “mijenjali boje, verbalno se obračunavali sa novinarima i neuspješno branili svoje teze o teorijama zavjere protiv njih pretvorila u tragikomediju”.

U Trebinjskom SNSD pitaju “zašto tolika nervoza i potreba da se pravdaju u Beogradu i zašto su već angažovali advokate”?

 SRNA