Zlatko Jelisavac biće novi trener Borca, saznajemo iz pouzdanih izvora sa Gradskog stadiona u Banjaluci.

Strateg iz Novog Grada sa UEFA profi licencom i selektor kadetske reprezentacije Republike Srpske, posle ispadanja iz Premijer lige BiH sa Rudar Prijedorom preuzeće kormilo takođe novog prvoligaša Republike Srpske iz Banjaluke. Kako saznajemo dogovor je već postignut, a konačnu reč o imenovanju Jelisavca za novog šefa stručnog štaba crveno-plavih daće Upravni odbor kluba sa Trga Republike Srpske koji bi trebalo da se održi u narednih nekoliko dana.

Borac je u prošloj sezoni promenio pet trenera u seniorskoj ekipi, a Borče Sredojević koji je završio sezonu na klupi Banjalučana će dobiti naslednika. Tako bi promena na klupi mogla da bude početak „rezova“ u takmičarskom segmentu s kojim su nezadovoljni u upravi Borca, a očekuju se i velike promene u igračkom kadru, kako su najavili predsednik Dejan Kusturić i sportski direktor Branimir Tulić.

Jelisavac, koji je pre Rudar Prijedora trenirao Slobodu iz Novog Grada je jesenas stigao na klupu prijedorskih „rudara“ i stvorio je mladi i tim od igrača iz Prijedora i okruženja, a njegov posao u Prvoj ligi Republike Srpske trebalo bi da nastavi Nedžad Žerić. Nekadašnji kapiten i pomoćni trener Priejdorčana koji takođe ima UEFA profi licencu kratko je stažirao u komšijskom Podgrmeču iz Sanskog Mosta, a na klupi zeleno-crnih bio je asistent Velimiru Stojniću, Vladi Čapljiću, Slobodanu Starčević, Borisu Gavranu, Darku Nestoroviću i Zoranu Bujiću tako da dobro poznaje prilike u matičnom klubu.

U narednih nekoliko dana na sastancima upravnih odbora dva krajiška kluba ova saznanja bi trebalo da dobiju i definitivnu potvrdu.

Sportski žurnal