Veterani sa Urija će večeras (17.30 časova) na Gradskom stadionu u Prijedoru odigrati prijateljsku međunarodnu utakmicu sa vršnjacima Krke iz Novog Mesta (Slovenija).

Saradnja je uspostavljena još prije dvije godine kada su dječaci FK Radnik Urija sa odgovarajućim selekcijama gostovali slovenačkom prvoligašu. Prošle godine u novembru na prijedlog Slovenaca orgnizovana je utakmica u konkurenciji veterana što je i prihvaćeno i tad su Urijaši izgubili 4:5, ali su ostavili solidan utisak sobzirom da je ekipa prvi put okupljena.

-Naši gosti iz Slovenije su dosta dobro organizovani imaju ligu u kojoj se takmiče i učestvuju na mnogobrojnim turnirima širom Evrope. Treba istaći da smo u Novom Mestu bili sjajno primljeni, a poslije utakmice bilo je organizovano treće poluvrijeme koje je za ovu kategoriju i najvažnije, pa ćemo i mi kao domaćini uzvraiti našim gostima gostoprimstvo, a večera i druženje će biti u MZ Urije. Ovom prilikom se zahvaljujmo i ovogodišnjem odboru tradicionalnog Susreta Urijaša na čelu sa Draškom Vujićem koji su prihvatili našu ideju da Slovenci budu dio ovog druženja i tako upotpune organizaciju Susreta Urijaša – istakao je u ime organizatora Slaviša Kralj, predsjednik GFS Prijedor.

Organizacioni odbor za doček u sastavu Mladen Radišić, Siniša Raković i Aleksandar Aleksić, uz pomoć Slaviše Kralja i GFS Prijedor se zahvalio FK Rudar Prijedor na dozvoli za korištenje terena Gradskog stadiona i pozivaju sve ljubitelje fudbala da dođu na ovu međunarodnu utakmicu.

prijedor24h