Fudbalska selekcija veterana iz Prijedora nazvana Urijaši gostovala je u Novom Mestu u Sloveniji gde je protiv vršnjaka iz Krke odigrala trću prijateljsku utakmicu. Iako je u ovim mečevima rezultat bio manje važan vredi pomenuti da je bilo ubedljivih 5:1 za domaćina što je treći trijumf Slovenaca posle prošlogodišnjih 5:3 u Novom Mestu i 1:0 u Gradu na Sani. Jedini pogodak za Urijaše postigao je Sretko Muzgonja na asistenciju Leonarda Samardžije.

-Ovo naše međunarodno duženje postalo je tradicionalno, negovaćemo sportske i prijateljske odnose sa našim vršnjacima iz Novog mesta, a sada je red na nas da organizujemo sledeće druženje. U ovoj utakmici bili smo oslabljeni neigranjem Vrhovca i Seleševića, izostali su još neki igrači, putovalo nas je 14 i to je ostavilo traga na rezultat. probaćemo da se iskupimo u narednom meču i zabeležimo pozitivan rezultat – istakao je Mladen Radišić, vođa ekipe Urijaša u Sloveniji.

Nakon odigrane utakmice bilo je upriličeno treće poluvreme i druženje uz bogatu trpezu, a Urijaši su jedna vesela grupa fudbalera koji vole ovakva druženja i gostovanja.

-Slovenci su u Prijedoru gostovali u sklopu tradicionalnih susreta Urijaša, ali za sledeću godinu ćemo dolazak naših dragih gostiju pripremiti na drugačiji način da iz našeg grada ponesu pozitivna iskustva i slike. Vratićemo im gostoprimstvo kao što su oni nama priredili u Termama Čatež – dodao je na kraju Mladen Radišić.

Sportski žurnal