Lider DNS-a Marko Pavić rekao je da su zahtjevi koje je Savez za promjene uputio vlastima Republike Srpske slični onima koje postavljaju opozicije u zemljama u okruženju, pa se može zaključiti da se situacijom komanduje iz jednog centra koji je van Srpske i BiH.
Pavić je naveo da su politički blokovi vlasti i opozicije u Srpskoj podijeljeni, te da DNS naročito brine što predstavnici vlasti na nivou BiH, iako potiču iz Republike Srpske, čine sve da Srpska ne dobije ono što joj pripada.

“To je pogubna politika čiji je cilj da se ruši Republika Srpska i njene institucije”, rekao je Pavić na proširenoj sjednici Opštinskog odbora DNS-a u Modriči.

On je pozvao opozicione stranke i predstavnike vladajućih stranaka da razgovorima i dogovorom rješavaju probleme i usaglase stavove o situaciji u Srpskoj.

Pavić je naglasio da je DNS primjer stranke koja može sa svakim razgovarati i u tolerantnoj atmosferi iznijeti svoje mišljenje koalicionim partnerima i drugim strankama.

Pavić je rekao da protesti i ulica nisu mjesto gdje se rješavaju problemi, već Narodna skupština Republike Srpske i druge republičke institucije.

SRNA