Pronađeno je telo dečak N.T.(14) nestalog danas oko 15 sati u Dunavu na Adi Huji. Ronici i dalje pretražuju i kupalište na Adi Ciganliji zbog takođe nestalog dečaka(12), zadnji put viđenog nedaleko od bandžija.

Telo utopljenog dečaka izvučeno je na obale Dunava.

utopili se djecaci na adi beograd (2)

 Kako saznajemo, N.T. (14) se kupao sa svojim drugarima nedaleko od Nautičkog kluba Palilula, kada je odjednom krenuo da se davi. Prvi u pomoć pritekao mu je drug A.B. (17), koji se umalo i sam udavio.

– Samo sam mu okrenuo leđa u jednom trenutku i on je počeo da se davi. Priskočio sam da mu pomognem, ali me je uhvatio za struk i težina nas je povukla na dno. Sledećeg što se sećam jeste da sam osetio da me je pustio, dok su me dva čoveka izvlačila iz vode.

Bili su to Ljubisav Stojanović i Aleksandar Ilić, koji su pecali i videli dečake da se dave i odmah uleteli u Dunav da pomognu.

– Bio sam na pola metra od njega, nadao sam se da će izroniti dok smo vadili drugog. Nažalost, Dunav ga je samo odneo – kaže Stojanović, vidno uznemiren.

Očajan je tek bio otac nestalog dečaka, Femija Tači. Jedva je izustio da njegov sin nije bio plivač, ali da je toliko želeo da nauči.

– Ne daj bože nikome! Svaki dan su dolazili da se kupaju, nisi mogao da ga sprečiš, nadao sam se da će se držati plitkog dela.

Ronioci su i na Adi Ciganliji. Pretražuju jezero oko bandžija, gde je zadnji put viđen dečak(12). Nestanak su prijavili njegovi drugovi oko 15.30.

utopili se djecaci na adi beograd (3)

Kako navode spasioci Ade, kojima su se dečaci prvo obratili za pomoć, dečak je zadnji put viđen u vodi čak 20 metara dalje od ograničenja zone za plivače.

– Naši zaposleni su ronili na dah više od 40 minuta u delu gde su nam pokazali da su ga zadnji put videli, ali nisu uspeli da ga pronađu. Prepustili smo potragu roniocima Žandarmerije, ali i ovim putem ponovo apelujemo na kupače da poštuju ograničenja, naročito poluplivači kakva je bila ova grupa dečaka. To nije igra. – rekao je koordinator spasilačkih ekipa Ade Ciganlije Miodrag Jović.

U međuvremenu je izvađen i leš muškarca na makiškoj strani za koga se ne zna kako je nastradao.

Blic