PARAWCS Rijeka 2016, Svetovni pokal v padalstvu / Svjetski kup u padobranstvu / Parachute World Cup Series, Aerodrom Grobnik, Hrvatska, 10.06.2016 Foto: Igor Kupljenik/MI-PRESS

Ovogodišnja sezona svjetskih kupova (Parachute World Cup Series) u padobranskim skokovima na cilj otvorena je proteklog vikenda na Sportskom aerodromu “Grobnik” kod Rijeke (Hrvatska). Nastupilo je neuobičajeno malo ekipa – 21, sa 105 takmičara, od amatera, preko reprezentacija do profesional- nih, uglavnom vojnih,  padobranaca. Na žalost (i ovaj put) bez tima Aero kluba “Prijedor” , najjače regionalne ekipe . U austrijskoj ekipi “To be active” nastupio je prvotimac Aero kluba “Prijedor” Siniša Vujaković, koji se na austrijskoj i svjetskoj sceni takmiči sa austrijskom sportskom licencom.

– Prvog takmičarskog dana, kao poslednji, izveo sam gotovo noćni skok, bez daška vjetra, po već prilično hladnom vazduhu. Iskreno, nisam izabrao tehniku skoka primjerenu vremenskim uslovima i u času kad sam se spremao da prizemim na elektronski mjerni uređaj, potpuno nekontrolisano  “zakucao”  sam se u spužvu, rekao je Vujaković.

Vujaković  ovog vikenda nastupa na jednom od dva prvenstva Austrije, a zatim slijedi nastup drugom Svjetskom kupu na Bledu, Slovenija, a  prvog vikenda u julu u Prijedoru je  na 21. Petrovdanskom kupu. Nakon toga je drugo prvenstvo Austrije .        Šest takmičenja za redom je  naporno, ali i izazovno i dobra prilika za brušenje forme, kaže Vujaković.

prijedor24h