Skupština Područnog Fudbalskog saveza Prijedor koja je završena nakon 40 minuta, dakle manje od trajanja jednog poluvremena utakmice, jednoglasnim odlukama donijela je sve odluke, pokazavši jedinstvo Grada Prijedora, te opština Kozarska Dubica i Novi Grad kada je u pitanju fudbalska priča za budućnost.

Aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, čuveni i poznati advokat iz Gradiške Mile Kovačević u Gradu na Sani je predložen za novi mandat na istoj funkciji, u periodu 2016. – 2020. godina.

-Iako je bilo mnogo najava i osporavanja, da ne kažem proročanskih izjava, Skupština Područnog Fudbalskog saveza Prijedor je pokazala jedinstvo. Hvala svima onima koji su imali povjerenje u mene, a moj cilj kao predsjednika, zajedno sa saradnicima jeste da unaprijedimo fudbal na našem području i pokažemo da imamo prostor za napredak i progres, odnosno da naše ideje zažive – istakao je nakon inauguracije Mile Mandić, novi-stari predsjednik Područnog Fudbalskog saveza Prijedor koji je vratio dostojanstvo ovoj organizaciji nakon vladavine Stanka Vujkovića koja je trajala, u degradaciji, skoro jednu deceniju.

Mandić je imao olakšavajuću okolnost jer je njegov jedini protivkandidat Goran Mikanović neposredno prije glasanja odustao od kandidature zbog, kako je rekao: „zauzetosti na poslu i obavezama u MUP-u Republike Srpske“.

Kao mandatar Mandić je izabrao svoj Upravni odbor, potpredsjednici su Jasenko Trbojević i Željko Torbica, a ostali članovi: Zoran Pekić, Dalibor Majkić, Pero Milošević, Slaviša Kralj, Mladen Stupar i Radenko Radić.

izabrana je i Disciplinska komisija PFS Prijedor, u njoj su: Miloš Banjac, Ljiljana Janković i Jovo Janjić, Apelaciona komisija broji pet članova: Miloš Zlojutro, Siniša Gvozden, Lazo Gajić, Mladen Lajšić i Branko Bera, dok je za tužioca izabran Zoran Mrđa, a za zamjenika tužioca Milorad Bera. U Nadzornom odboru su: Rodoljub Topić, Mladen Ivić i Duško Damjanić.

Područni FS Prijedor u Skupštini FS Republike Srpske će predstavljati: Dragan Banjac, Željko Rodić, Nikola Dakić, Ernest Šabić, Vukašin Đaković, Milenko Tambić i Sreten Udovičić. Zamjenski delegati su: Jovica Šuman, Ognjen Dašić, Dragan Gnjatić.

Predloženi su i članovi za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske: Dragan Banjac, Nikola Dakić, Dalibor Majkić, Ognjen Dašić, Mehmed Alić i Mladen Bosančić.

Kada je u pitanju delegat i zamjenski delegat Skupštine Fudbalskog saveza BiH predloženi su, delegati: Saša Adamović, Igor Radaković i Milan Vuković, a zamjenski delegati: Mile Mandić, Slaviša Kralj i Ognjen Dašić.

Ranko Vučković i Mladen Jelača su kandidati za Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH, i jedan od njih dvojice će sigurno biti član fudbalske vlade krovnog saveza.

Za pravna tijela Fudbalskog saveza BiH predloženi su: Miloš Zlojutro, Nenad Vukić, Bojan Milanković, Zoran Pekić, Branko Bera, Mirjana Bereta, Dragana Vojnović, Slavko Topić, Milan Despotović, Lazo Gajić i Ognjen Hrnjak.

prijedor24h