Kao najizrasliji i klub nosilac fudbalskog sporta u Gradu i području Prijedor, FK Rudar-Prijedor nije nasjeo na „Indigo“ revoluciju poput zavedenih klubova, osmišljenju u kancelariji direktora jednog od svojih sponzora RŽR „Ljubija“ Stanka Vujkovića već se odlučio za fudbalsku priču i iskorak od prošlosti koja je bila gubitnička i koja je fudbal u Gradu na Sani zavila u crno u prethodnih osam godina.

Upravni odbor FK Rudar-Prijedor predložio je, aklamacijom, svog bivšeg igrača i kapitena, danas promotora omladinskog pogona kluba Slavišu Kralja za predsjednika Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor u četverogodišnjem mandatu od 2016. do 2020. godine. Kralj je došao na ovu funkciju u maju prošle godine preuzevši Savez koji živi od 2008. godine, a čitav njegov „rad i djelovanje“ su stali u dvije fascikle.

Na ovaj način, prijedlogom Kralja za predsjednika GFS Prijedor FK Rudar-Prijedor je podržao fudbalsku priču u kontinuitetu sa željom da se na poukama iz prošlosti sagradi ljepša i bolja budućnost.

Pored Slaviše Kralja Upravni odbor FK Rudar-Prijedor predložio je aktuelnog člana uprave Gorana Mikanovića za predsjednika Područnog Fudbalskog saveza Prijedor i člana Izvršnog odbora FS Republike Srpske, dok je Ranko Vučković predložen za člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. Aktuelni direktor Vukašin Đaković je predložen za člana Skupština fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH.

U dobro osmišljenoj i organizovanoj „Indigo“ revoluciji klubovi lojalni Stanku Vujkoviću predložili su za predsjednika GFS Prijedor Stojana Janjetovića, trenutno sportskog direktora FK Rudar-Prijedor.

prijedor24h