Odbijanje predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića da potpiše Pismo namjere prema MMF-u i uslovljavanje Republike Srpske da prihvati izmjene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kap je koja je prelila čašu dokaza da Sarajevo i inostrani upravljači idu na ekonomsko uništenje Srpske, izjavio je član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić.

“Sve je prikriveno i garnirano Danom Republike, zaoštravanjem sa Srbijom oko Srebrenice, Kavazovićem fašističkim ponižavanjem Srba, lažnim popisom i ofanzivom ‘bosanskog jezika’. Sarajevo i strani upravljači su procijenili da probosanska politika njihovih saveznika u Savezu za promjene, u Srpskoj, nije donijela rezultate pa su krenuli na ekonomski teren”, istakao je Vasić.

On je upozorio da je krajnji cilj stvoriti masovno nezadovoljstvo i proteste i tako srušiti ne samo vlast u Republici Srpskoj, već i samu Republiku.

“Slučaj Pismo namjere prelomni je korak nakon kojeg Republika Srpska treba da zauzme aktivniju kotu samostalnosti i unutrašnje koordinacije, uz maksimalno uključenje javnosti, javnih stavova i stavova intelektualaca”, naglasio je Vasić.

Prema njegovim riječima, vlasti Republike Srpske treba da preduzmu veliku kampanju da javnosti Republike Srpske razjasne i objasne slučaj nepotpisanog Pisma namjere, pozadinu, konsekvence, zahtjeve i izlaz iz takvog ucjenjivačkog stanja Sarajeva.

“Јer, ovo je prelomni događaj. Sada je jasno da Sarajevo, sa MMF i drugim šaptačima unitaristima, ide na ekonomsko iscrpljivanje Republike Srpske.

Krajnji cilj je da se izazovu masovni nemiri iz kojih će se izroditi kooperativna garnitura koja će Republiku Srpsku predati Sarajevu pod noge. Najvjerovatnije da je za vođu te garniture određen Mladen Bosić”, naglašava Vasić.

On je naveo da će u tim ukrajinskim scenarijima Republika Srpska proći baš kao Ukrajina.

“Uzeće joj Srebrenicu, Brčko, Doboj… i ko zna šta su sve smislili u svojim glavama, ne bi li Srbi izazvali kakvu pucnjavu da se s njima završi po receptu ‘Oluje'”, upozorio je Vasić i poručio da Republika Srpska cijeli ovaj projekt, a povodom “slučaja MMF”, treba javno i tajno razmotriti i odrediti taktiku i strategiju.

SRNA