Kada se ujedine upornost i inat, pa zajedno tako spoje sa entuzijazmom i ljubavi prema fudbalu, onda nije teško pogoditi da je uspeh zagarantovan.

Na krilima te platforme, koja prolazi i u običnom životu, što fudbal svakako jeste, onda nikoga ne treba da začudi činjenica da je Fudbalski klub Krupa, šampion Republike Srpske danas jedan među najorganizovanijim sportskim kolektivima u Srpskoj, ali i BiH. Premijerligaš iz Krupe na Vrbasu i te kako može da posluži mnogima kao svetao primer fudbalske priče zasnovane na iskrenosti i večitom dokazivanju.

Pre dvadesetak dana počela je izgradnja južne tribine na stadionu u Krupi na Vrbasu kojom debitant u premijerligaškoj konkurenciji treba da ispuni uslove kako bi mogao da bude domaćin utakmica na svom bunjištu. Tribina je već završena, potrebno je još samo da se postave stolice.

-Ozbiljni smo ljudi, i kada se prihvatimo posla od kojeg nam sudbina u Premijer ligi BiH zavisi onda ga i završavamo u roku i po obećanju. U razgovoru sa nadležnim komisijama Fudbalskog saveza BiH obećali smo da ćemo obezbediti uslove koji su od naš traženi, a koji su neophodni da budemo domaćini u svom malom mestu i sada smo pri kraju da to ispunimo. Može to da shvati, ili ne, kako hoće, ali mi radimo i želimo da napredujemo i uspemo – istakao je „alfa i omega“ u Fudbalskom klubu Krupa Dragomir Buco Ilić.

Metalna konstrukcija i limovi su postavljeni na jućnu tribinu koja je ukopana na parkingu iza gola, asfaltirani su prilazi, a o daljim koracima Buco Ilić kaže:

-Završili smo jug, naredne srede postavićemo stolice, kao i na glavnu tribinu u uglovima gde nedostaju tako da ćemo potpuno spremni dočekati premijeru u eliti protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Imamo u planu da do tog 23. jula i istorijske utakmice za nas s druge strane obezbedimo i tri pozicije za snimanje utakmica, već su radovi počeli, stubovi su ukopani. I tu nije kraj. Naš sportski kompleks ćemo zaokružiti i tribinom na severnoj strani stadiona, do Banjaluke, na proleće. Prioritet nam je da obezbedimo uslove za takmičenje i igranje kući i mislim da smo u tome uspeli. Uložili smo velike napore i verujemo svi da će nam se to kroz rezultate i vratiti.

U Krupi na Vrbasu ne stoje ni časa, već se radi kao u najvrednijoj košnici…

prijedor24h