U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno oblačno vrijeme, a slabi lokalni pljuskovi očekuju se od sredine dana prema večernjim časovima u većem dijelu zemlje.

U Republici Srpskoj jutro će biti oblačno, uz slabu kišu, na sjeveru će donijeti više suvog vremena uz vrlo slabe padavine, samo ponegdje. Tokom dana će na sjeveru, a zatim i na zapadu biti suvo uz postepeno razvedravanje i porast temperature.

Najtoplije će biti u Semberiji, a na jugu i istoku ostaje oblačno, uz povremenu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće između 10 i 14, na jugu zemlje od 15 do 18, a najviša dnevna između 18 i 25 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Han Pijesak i Kalinovik 12, Drinić i Sokolac 14, Krupa na Uni i Mrkonjić Grad 15, Sarajevo, Gacko, Srebrenica, Bihać, Livno i Bugojno 16, Prijedor, Ribnik i Tuzla 17, Zenica, Rudo, Zvornik, Banjaluka, Nevesinje i Novi Grad 18, Doboj, Šipovo, Srbac, Višegrad, Bijeljina i Foča 19, Bileća 23, Trebinje 24, dok je u Mostaru izmjereno 25 stepeni Celzijusovih.

SRNA