Fudbaleri Rudar Prijedora u subotu (15 časova) dočekuju Podrinje iz Janje u derbiju 11. kola Prve lige Republike Srpske. Biće to zanimljiva utakmica, susret ekipa koje se bore za drugu poziciju na tabeli.

-Dolazi nam u goste ekipa veoma kvalitetna koja postiže dobre rezultate i na poziciji na tabeli je iza nas. Kvalitet je prisutan u taboru našeg protivnika i respektujemo Podrinje jer se radi o jednoj od najiskusnijih ekipa u Prvoj ligi, gledajući od iskusnog i kvalitetnog golmana Boriše Boridoge čije mogućnosti znamo dobro, ima tu još nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Moramo da budemo oprezni. Tražimo od igrača da imaju određen i odgovarajući pristup utakmici, želju i motiv da ostavimo srce na terenu, da dođemo do pobjede. Naša prednost je domaći teren i želja nam je da dođe što više navijača da nas podrže da zajedno pobjedimo. Imamo tri utakmice kući zaredom i sa ta tri dobra rezultata bili bi blizu zacrtanog cilja plasmana u plej-of. Svaka prva utakmica je najvažnija, tako i idemo kroz prvenstvo, a najbitnije je da našoj mladoj ekipi ne stvaramo pritisak – istakao je pomoćni trener Rudar Prijedora Saša Keranović.

On neće moći da računa, zbog žutih kartona na Stefana Gavranovića i Slavena Kovljena, dok je prvi golman Nemanja Petrović povređen pa će mjesto među stativama zauzeti Dejan Inđić.

-Imam pozitivnu tremu. Došao sam iz Druge lige u Rudar Prijedor, a razlika između rangova takmičenja je velika. Žao mi je što se povrijedio moj prijatelj Nemanja Petrović, dobio sam priliku da branim i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. Protiv Podrinja nas čeka teška utakmica, ali jedino što želimo jesu tri boda – istakao je golman Prijedorčana Dejan Inđić.

prijedor24h