Gradski fudbalski savez Prijedor nastavlja sa reprezentativim akcijama omladinskih selekcija, a 60 dječaka je nastupilo u četiri starose kategorije u Bosaskoj Krupi protiv Škole fudbala Zmajevi.

Selektori Željko Macura (2005. i 2006. godište) i Zoran Vranješ (2007. i 2008. godište) okupili su reprezentativce iz sljedećih klubova: Rudar Prijedor, Podgrmeč (Oštra Luka), Brzi (Busnovi), Sloga (Saničani), Radik-Urije (Prijedor), Gomjenica (Prijedor), Bratstvo (Kozarac) i Svodna.

Reprezentacija Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor sastavljena od dječaka rođenih 2005. godine odigrala je neriješeno 2:2 protiv vršnjaka iz Bosanske Krupe, a strijelci su bili za goste Kristian Janković i Vanja Žujić.

Generacija 2006. je sa ubjedljivih 3:0 pobijedila domaćine, a strijelci su bili Stefan Marčetić i Nikola Stupar 2.Godinu dana stariji dječaci GFS Prijedor u goleadi zabilježili su remi 5:5, a mrežu su pogodili: Petar Sovilj, Nikola Kos i Armin Ganić 3. Na kraju godište 2008. je deklasiralo Zmajeve sa rezultatom 7:2 a strijelci su bili: Marko Soldat 3, Luka Vujanović, Ibrahim Delkić, Andrej Karanović i Pavle Dukić.

-Bilo je ovo za nas jedno veliko iskustvo i zanimljivo gostovanje, na kojem smo pokazali da fudbal u Prijedoru ima potencijal i svijetlu budućnost. Pred nama je još mnogo posla, ali vjerujemo da ćemo kroz što više ovakvih akcija stići do željenog nivoa – istakao je selektor 2005. i 2006. godišta Željko Macura.

Njegov kolega Željko Vranješ koji predvodi dvije mlađe selekcije je takođe bio zadovoljan:

-Zmajevi su kvalitetna Škola fudbala, a mi se nalazimo u povoju kada su reprezentativne selekcije u pitanju i na osnovu ovakvih susreta ćemo praviti filtere i selektirati najbolju djecu za buduće selekcije Republike Srpske, a kasnije i reprezentacija za koje se djeca opredijele.

Već sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci iste ove reprezentacije će igrati protiv BSK-a, a sljedeće nedjelje putuju u Zagreb.

prijedor24h