Dve reprezentativne selekcije Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor učestvuju u Srbiji na jakom turniru, a dečaci rođeni 2005. i 2007. godine su imali i nezaboravan doživljaj jer su u subotu veče prisustvovali najvećoj svetkovini srpskog fudbala – 152. večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde. Čelnici Gradskog FS Prijedor obezbedili su ulaznice za ovu utakmicu u Humskoj 1.

-Dečaci su zaista bili oduševljeni i začuđeni, ovo je veliko iskustvo za njih većina ih je prvi put u Beogradu i na stadionu uživo gledala večiti derbi. I za nas ostale iz ekspedicije je bilo drago što smo prisustvovali na tribinama stadiona Partizana i uživo gledali ono najbolje što srpski fudbal ima – istakao je jedan od selektora reprezentacija GFS Prijedor Željko Macura, nekadašnji fudbaler Rudar Prijedora.

Emocije su bile podeljene, neko se radovao, neko tugovao, pogotovo posle gola Leonarda u finišu susreta.

gfs-prijedor

-To je fudbal, sa sobom nosi i radost i tugu. Posebna radost kod svih je bila kada smo posle utakmice sišli na teren stadiona Partizana i napravili fotografije za uspomenu, tu na travi gde su samo nekih pola sata ranije igrali crno-beli i crveno-beli za bodove. To je fantastičan doživljaj i događaj – dodao je Macura.

Mladi igrači iz Prijedora su učestvovali na jakom turniru u Starim Banovcima, a dolazak u Beograd i prisustvo na večitom derbiju je za sve iz ekspedicije iz Republike Srpske bilo veliko iskustvo, ali i trenuci za nezaborav.

Ekspediciju iz Prijedora u Srbiji je predvodio predsednik Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor Slaviša Kralj, zajedno sa trenerima Željko Macurom i Zoranom Vranješem.

Sportski žurnal