Golovima u 22. i 50. minutu Ervin Ćatić je donio pobjedu Rudar Prijedoru u susretu 11. kola Prve lige Republike Srpske protiv Podrinja iz Janje na Gradskom stadionu u Prijedoru. Na taj način izabranici trenera Zlatka Jelisavca su ostali usamljeni na drugoj poziciji sa tri boda zaostatka za liderom banjalučkim Borcem, i isto toliko koraka prednosti u odnosu na Tekstilac Kort iz Dervente.

-Lijepo je biti junak, postići golove u derbiju i strići do pobjede. Srećan sam i nadam se da će me lopta i u nastavku prvenstvene trke slušati i nastojaću da pružim maksimum u svakoj sljedećoj utakmici, da doprinesem ostvarenju takmičarskih ambicija. Naša želja je da se izborimo za plasman u plej-of Prve lige Republike Srpske – istakao je Ervin Ćatić, napadač Rudar Priejdora.

O utakmici protiv Podrinja iz Janje mladi igrač Priejdorčana je istakao:

-Podrinje se pokazalo kao iskusna i čvrsta ekipa, ali smo na vrijeme uspjeli da probijemo defanzivni red gostiju i kasnije je bilo mnogo lakše igrati. Ovo su tri vrlo važna boda. Osim toga napravili smo dobar uvod za novi derbi koji nas očekuje u subotu na našem terenu upravo protiv Dervenćana. Prije susreta sa nama Podrinje je bilo na trećoj poziciji, a sada ponovo igramo sa trećeplasiranim klubom. Nakon Tekstilac Korta u goste nam stiže Slavija, čeka nas niz derbija u ovom dijelu prvenstva iz kojeg moramo da izađemo sa što većim brojem bodova.

Tekst i foto: prijedor24h