Proljećni dio sezone fudbaleri Rudar Prijedora u Prvoj ligi Republike Srpske otvaraju danas (14 časova) domaćom utakmicom protiv Zvijezde 09 iz Etno sela “Stanišići”. Jesenas su izabranici trenera Zlatka Jelisavca trijumfovali u Semberiji, a u nastavak prvenstvene trke sa banjalučkim Borcem za titulu ulaze znatno podmlađeniji i neiskusniji.

-Poslije tri mjeseca pauze ponovo smo na terenu, tokom priprema smo radili dobro i kvalitetno i susret protiv Zvijezde 09 bi trebalo da pokaže da li smo na pravom putu, odnosno da bude pečat tog našeg zimskog rada. Pokušaćemo da ostvarimo pobjedu pred domaćom publikom koja bi nam dala veliko samopouzdanje u drugom dijelu prvenstva, ali i pred derbi s Borcem u banjaluci narednog vikenda. Nadam se našoj dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

Priejdorčani će u ovoj utakmici biti oslabljeni, zbog žutih kartona pravo nastupa nemaju Nemanja Marić i Novica Petrović, dok je van stroja i Ervin Ćatić koji je operisao slijepo crijevo.

-Koga nema bez njega moramo i možemo. Nedostaju nam trojica važnih igrača, ali se nadamo da ćemo i bez njih stići do startnog trijumfa i prva tri boda ovog proljeća – optimističan je Jelisavac.

prijedor24h