Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiju poručilo je nekadašnjem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću da je on posljednji čovjek, koji može bilo šta da traži od Srbije, a posebno ne da se Beograd izjašnjava da li je za cjelovitost BiH ili Milorada Dodika, koji, kako je naveo, rastura tu državu.

“Vi ste posljednji čovjek koji može to da traži od Srbije. Vi brinete o cjelovitosti Bosne i Hercegovine, a bili ste ključni čovjek u zločinačkom udruženju razbijača SFRЈ”, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Iz Udruženja podsjećaju da je Mesić kao posljednji predsjedavajući Predsjedništva SFRЈ svijetu poručio:”Јa svoj posao završio, Јugoslavije više nema”.

Iz Udruženja ukazuju da je zbog “razbijača SFRЈ, prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i njegovih Zengi od 1991-1995.” na hiljade i hiljade Srba ubijeno, na stotine hiljada domova, kuća i ognjišta je spaljeno, a u zločinačkim akcijama “Bljesak” i “Oluja” protjerano je 250.000 krajiških Srba iz SAO Krajine i Hrvatske.

“Pošto je Vaša zločinačka NDH priznala zločinačku tvorevinu Kosovo, a napadate Republiku Srpsku i Dodika pitamo vas: Da li je pravedno da se NATO agresijom otme Srbiji Kosovo i Metohija, a da Bosna dobije teritoriju Republike Srpske i to bez pravde za srpske žrtve”, navodi se u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

Izvor: Tanjug