U Premijer ligi BiH je sve moguće, a još jedan nesvakidašnji događaj u cirkuskom takmičenju zbio se na utakmici u Travniku između Metaleža iz Jajca i Maldosti iz Doboja kod Kaknja (2:0).

Gostujući trener Husref Musemić pred početak drugog dijela prijetio je smrću glavnom sudiji Antoni Bandiću iz Gruda što je pod rubrikom “incidenti” kod ekipe Mladosti (DK) notirao i delegate utakmice Rodoljub Oljača iz Gradiške. On je zapisao sljedeće:

“Pred sami početak drugog poluvremena gostujući glavni trener Husref Musemić je na centru igrališta prišao sudiji utakmice i dao izjavu sudiji, vrlo žučno: Kunem ti se u svoja dva sina da sam bio u stanju ubiti te zbog onog. Po odstranjenju je poslije kraćeg vremena otišao u svlačionicu. Po završetku utakmice se ponovo pojavio na centru igrališta izvinjavajući se sudiji rekavši da treba i njega razumjeti kao trenera”.

Musemić je zamjerio Bandiću crveni karton kapitena Aldina Isakovića u 17. minutu kada je ovaj kao posljednji igrač skrivio i jedanaesterac iz kojeg je Metalež stigao do prednosti od 2:0 što je na kraju bio i konačan rezultat.