Jugoslavije nema. Niko od građana NDH 1014 neće izaći na ulicu i urlati protiv Zločina. Go*na smo bili, go*na ostali, napisala je Vedrana Rudan.

Poznata hrvatska spisateljica Vedrana Rudan u jednoj svm tekstu žestojo je osula po trenutnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj. Pogledajte šta je sve napisala:

“Dok smo živeli u Jugoslaviji, uređenoj zemlji, učili su nas da ne smemo mrzeti. Mržnja je bila službeno zabranjena, bili smo “nesvrstani”, jednako su nam bili mrski i “istočni” i “zapadni” zločini.

Kad je Amerika u Vijetnamu ubijala ljude, biljke, životinje, jugoslovenskim su se ulicama valjale horde demonstranata koje su urlajući tražile mir. Nijedan američki zločin jugoslovenske vlasti nisu blagoslovile.

Kad su Rusi napali Čehoslovačku, pišem o tome, jer se toga sećam, opet smo bili na ulici. “Čehoslovacima” koji su tada letovali kod nas pružali smo svu moguću pomoć i utehu.

Dok sam živela u Jugoslaviji, je*e mi se što će o ovome što pišem reći hrvatski nacići, plaćenici iz EPH i ostale budale opranoga mozga, bila sam ponosna na svoju zemlju. Znala sam u kakvom svetu živim, državne novine, televizija i radio nikad mi zločince nisu prikazivale kao dobre momke.

Danas, danas živim u sprdačini od zemlje i oči mi padaju od srama kao da sam sama kriva za to. Nisam! Nisam glasala za HDZ! Nisam glasala za SDP! Nisam glasala za pljačku naroda! Nisam glasala za rat! Nisam glasala za mržnju! Nisam glasala za današnju hrvatsku glad, bedu, nezaposlenost. Znam da ne živimo u smeću od zemlje zbog “svetske krize” nego lokalnih lopova. Ni to mi ne pomaže.

Današnja NDH ista je poput pokojne samo su sredstva ubijanja sofisticiranija. Naši trenutni pavelići pu*e Americi, Hitleru većem od Hitlera, ne ubijaju Srbe jer su ih što dali ubiti što proterali…Znam, oni su napali nas, mi smo se samo branili…Govorim o civilima koje smo pobili. Ni u koncentracionim logorima NDH nisu čučali ratni zločinci.

Naši pavelići danas ne ubijaju ni Židove, naprotiv. Nama su Židovi danas, kad kažem “Židovi” mislim na fašističku vlast države Izrael, ono što nam je za vreme stare NDH bio Hitler. U današnjoj NDH ubijaju se Hrvati sa toliko perverznom strašću da čovek zbog očaja poželi sam sebi hrvatskom kamom prerezati hrvatski vrat.

Ćutimo. Jedini u civiliziovanom svetu ćutimo dok Ameri i Židovi ubijaju Gazu. Veću je šansu za spas od smrti nožem, metkom, plinom pred sedamdeset i četiri godine imao Židov pred Hitlerom nego to danas ima Palestinac pred Amerima i Židovima.

Normalni svet je na nogama. Mladi, stari, deca, svi su na ulicama svetskih gradova. Dižu glas protiv najvećeg zla na kugli zemaljskoj. Na demonstracijama u Londonu snimljen je ultra ortodoksni Židov sa palestinskom zastavom u ruci. Bune se i Židovi u Izraelu. Nije problem u židovskom narodu nego u razbojnicima koji vladaju Izraelom i Amerike koja ih plaća.

Svi su, dakle, na ulici. Za naše medije to nije vest. Pa ipak, to nam ne bi smeo da bude alibi kao što onima koji su živeli za vreme one NDH nikad nismo oprostili što su ubijali nevine ili nemo gledali pokolj.

Kome ja govorim? Hrvatski narod je jednostavno smeće. Je*e se nama za hiljade pobijene palestinske dece, staraca, žena…

Iz dana u dan nas bombarduju podacima koliko je u avionu poginulo dečice, koliko staraca, koliko stručnjaka za AIDS.

Je*ite se, pušači američkoga ku*ca! Koliko je staraca pobijeno u Gazi? Koliko je dečice pobijeno u Gazi? Koliko je dečaka danas ubijenih u Gazi moglo postati vrhunskim strčnjacima za AIDS i ne samo za AIDS?  Palestinci su za vas, kako davno reče Orvel, “ne ljudi”. Ko je*e Plaestince? Isti onaj koji je je*ao Židove, krivomisleće, Srbe…

Jugoslavije nema. Niko od građana NDH 1014 neće izaći na ulicu i urlati protiv Zločina. Go*na smo bili, go*na ostali. Meni Jugoslavija nedostaje. Tada sam sebe držala čovekom.”

Srbija Danas/ takostojestvari.rs