U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će doći do naoblačenja, a od sredine dana u većem dijelu BiH biće kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova, uz najvišu dnevnu temperaturu između 12 i 18 stepeni Celzijusovih, saopštili su meteorolozi.

Ujutru će biti malo do umjereno oblačno, oko rijeka i po kotlinama tmurno i maglovito, a u zapadnim i jugozapadnim krajevima promjenljivo do pretežno oblačno.

Tokom dana vrijeme će biti promjenljivo i vjetrovito, uz povremene sunčane intervale i malo toplije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Do postepenog naoblačenja s juga i jugozapada doći će u podne i rano poslijepodne.

Vjetar će biti slab do umjeren, južnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju, 6. novembra, ujutro će biti toplije do pretežno oblačno sa mjestimičnom kišom, a tokom dana promjenljivo oblačno.

Danas je u Republici Srpskoj i FBiH vedro sa malom do umjerenom oblačnošću.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus dva, Han Pijesak i Sarajevo dva, Kalinovik tri, Rudo i Zenica pet, Foča, Šipovo i Ivan-sedlo šest, Mrakovica, Mrkonjić Grad i Sanski Most sedam, Srbac, Čemerno, Bihać, Bugojno i Јajce osam, Gradačac devet, Višegrad i Nevesinje 10, Tuzla 11 stepeni Celzijusovih.

U Gacku i Livnu izmjereno je 12 stepeni Celzijusovih, Ribniku i Drvaru 13, Mostaru i Stocu 14, Neumu 15, dok je u Bileći izmjereno 16 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA