U subotu (13.30 časova) na Gradskom stadionu u Prijedoru fudbaleri Rudar Prijedora odigraće posljednju jesenju utakmicu na domaćem terenu pred svojom publikom. U goste „rudarima“ dolazi Sutjeska iz Foče, trenutno pretposljednji tim na prvenstvenoj tabeli.

Pred dolazak Fočaka u redovima prijedorskog prvoligaša vlada optimizam da će biti zabilježena nova prvenstvena pobjeda. Šef stručnog štaba kluba Zlatko Jelisavac je pred ovu utakmicu na konferenciji za novinare istakao sljedeće:

-U goste nam stiže ekipa koja je na pretposljednjem mjestu, ali to nije pravi odraz kvaliteta tima iz Foče. Po pogledu na tabelu svi misle da će to biti jako lagana utakmica, ali smo se mi u prošlu subotu u Šamcu protiv „fenjeraša“ Borca uvjerili da je teško igrati takve susrete u kojima su bodovi unaprijed upisani. U posljednjih desetak godina Prva liga je najjača u svom sastavu, po imenima klubova i svako svakoga može da pobijedi. Moramo da uđemo u utakmicu oprezno i nadam se da ćemo imati pristup kao i u prethodnim mečevima i igru koju smo prikazivali svo ovo vrijeme. Takođe, želimo da se od naših navijača i ljubitelja fudbala u Priejdoru oprostimo pobjedom u ovoj jesenjoj sezoni.

Stručni štab Prijedorčana ima određenih kadrovskih problema kada je u pitanju sastav za susret sa Sutjeskom.

-Ervin Ćatić je dobio treći žuti karton tako da nema pravo anstupa, Aleksandar Majdanac i Slaven Kovljen su još pod alergijom, dok je golman Nemanja Petrović počeo da trenira ali ne u punom intenzitetu. Bez obzira na sve očekujemo nova tri boda. Moramo da budemo dodatno oprezni jer se u tim Sutjeske vraćaju Mojović i Sekulović koji su i te kako važni za igru Fočaka – jasan je Zlatko Jelisavac.

Optimističan je i Bojan Burazor, najbolji pojedinac u redovima Rudar Prijedora ove jeseni i prvi strijelac kluba.

rudar-burazor-bojan-2

-Sigurno je da nam u goste dolazi ekipa koja se neće unaprijed predati, čeka nas teška utakmica, na teškom terenu. Pripremali smo se kvalitetno tokom cijele sedmice, te u utakmicu ulazimo kao i uvijek, sa ciljem da osvojimo tri boda. Uz naše zalaganje, požrtvovanost, hrabrost i odlučnost nadamo se da ćemo doći do cilja i pobjede – rekao je Bojan Burazor.

Ognjen Davidović mladi fudbaler Rudar Prijedora dobio je poziv u U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

-To je svakako velika stvar za nas, rad i trud se polako isplaćuju, a poziv za Davidovića pokazuje da imamo i igrače reprezentativnog potencijala – rekao je na kraju trener Zlatko Jelisavac.

prijedor24h