Fudbaleri Rudar Prijedora, do sada je bilo nezabilježeno u 89 godina dugoj istoriji ovog kluba, biće večeras (19 časova) domaćin prvenstvene utakmice na Gradskom stadionu u Banjaluci protiv Borca koji slavi titulu i ekspresan povratak u premijerligašku konkurenciju Bosne i Hercegovine.

Osim činjenice što se protiv novog šampiona Republike Srpske bore za pobjedu koja će im donijeti na kraju balade treće mjesto „rudari“ trenera Zlatka Jelisavca imaće priliku da pobjedom postanu najefikasniji klub u sezoni (Borac i Rudar Prijedor su do sada postigli po 59 golova u 31 utakmici). Takođe, Priejdorčani prbim trijumfom u sezoni nad komšijama žele da nanesu crveno-plavima prvi domaći poraz

-Nama je iskreno žao što posljednju utakmicu u prvenstvu ne možemo da igramo na svom stadionu, pred našim navijačima jer mislim da su ovi momci to zaslužili, da na dostojanstven način završimo sezonu pred domaćom poblikom. Šta da se radi riječ je o višoj sili. Pokušaćemo da odigramo kvalitetnu i dobru utakmicu. Posljednji put s Borcem odigrali smo korektno, previsok je bio rezultat u korist protivnika. Nadam se da tako neće biti sada, vjerujem da ko dobije šansu od igrača da će je iskoristi na najbolji način – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

U kombinaciji za tim protiv Borca neće biti Ognjena Davidovića koji je povrijeđen, pa stručni štab ne želi da rizikuje već nastoji da omladinski reprezentativac BiH spreman dočeka početak ljetnjih priprema. Predrag Kovljen i Nikola Miličević imali su prethodnih dana stomačni virus, ali su spremni za duel sa Banjalučanima. Milenko malović je od uprave kluba dobio odriješene ruke da završi privatne obaveze tako da nije u kombinaciji za večerašnji duel.

-Bilo bi lijepo da ne izgubimo epitet najefikasnije ekipe u prvenstvu. Imamo određenih kadrovskih problema, ali se nadamo pozitivnom rezultatu – dodao je Jelisavac.

Golman Rudar Prijedora Đorđe Šarac je takođe optimista uoči današnjeg duela sa Borcem u Banjaluci:

-Očekivanja su dobra, ekipa je spremna, atmosfera odlična. Daćemo svoj maksimum jer prošla utakmica u Janji je pokazala da znamo da pružimo dobru partiju. Želja kod igrača neće izostati, rasterećni smo i imamo priliku da nešto napravimo prvi put u sezoni, a to je da savladamo Borac i to na njegovom terenu!

prijedor24h.net