U posljednjem 16. kolu Prve lige Republike Srpske drugoplasirani Rudar Prijedor putuje u Zvornik kod tradicionalno neugodnog protivnika Drine s kojim je na svom terenu ove jeseni igrao već jedan meč, u Prijedoru je bilo neriješeno 1:1.

Pred subotnju utakmicu u Zvorniku šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac ima kadrovskih problema, ali uprkos tome nada se da će njegov tim protiv Zvorničana ostvariti dobar i pozitivan rezultat.

-Očekuje nas dosta teška i zahtijevna utakmica. Treba naglasiti da pred ovu utakmicu imamo malih kadrovskih problema. Bojan Burazor je zaradio treći žuti karton, Slaven Kovljen i Aleksandar Majdanac još imaju osip, a dva ili tri igrača prehladu i tempareturu i neizvjesno je da li će biti spremni do susreta u Zvorniku. Protiv Drine naše iskustvo nije pozitivno. Radi se o ekipi koja je dosta iskusna i odlično vođena od strane Mile Lazarevića, Zvorničani imaju iskusne pojedince kao što su Ćulum i Kikić, ali na ovo gostovanje idemo rasterećeni, da igramo za gol više kao i do sada i da pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat, a to znači pobjedu ili nerješen rezultat kako bi nastavili kontinutitet dobrih igara ove jeseni. I sa pozitivnim rezultatom završili ovu uspješnu polusezonu – rekao je trener „rudara“ Zlatko Jelisavac.

prijedor24h